Kreatív technikai innovációk a sminktetoválásban

(Hirdetés) Különleges esetek, különleges megoldások. A tetováltatni vágyó vendégek jelentős részének már van egy korábban készített sminktetoválása, ami gyakran állít minket különböző mértékű kihívások elé. Az alábbi esettanulmányok jellegzetes példákat mutatnak be.

Adott feladat körültekintő elemzésével és a technikák megfelelő ötvözésével vághatunk bele sikerrel az ajakpigmentálások javításába és/vagy eltávolításába – e terület különleges eseteit tekinthetjük meg az alábbiakban.

Heges ajkak pigmentálása
Az elv a régi, akkor várható megfelelő esztétikai eredmény, ha minimálisra tudjuk csökkenteni a sérült szövetekben a pörkképződést.
A legújabb fejlesztéseknek köszönhetően a heges ajkak biztonságos sminktetoválása egyre szélesebb körben lehetséges – lásd fotónkon a
gyógyulás utáni állapotot! (1. kép) Ne feledjük azonban, hogy az atrófiás hegekben a pigment migrálhat! (2. kép)

Külső ártalmak okozta károsodások
Bizonyos esetekben több külső (pl. photo-aging, dohányzás) ártalom okozta sérülés is található az ajak felületén, melyet gyakran még egy herpesz is súlyosbít. Annak érdekében, nehogy foltos színű vagy hiányos pigmentáltságú munka kerüljön ki a kezünk alól, speciális technikákat kell ötvöznünk, hogy biztonságos és esztétikus alkotást készíthessünk. (3. kép)

Organikus és nem-organikus pigmentek eltávolítása
A lila, fekete és szürke pigmentek ajkakról való szakszerű eltávolítása az ajakról még ma is gyakori feladat sajnos. Minden ilyen esetben érdemes feltárni a pontos előzményeket és kielemezni az eltávolításra szánt pigmentek jellemzőit.  A divat és az igények gyorsan változnak. A túlzó méretű, esztétikailag nem megfelelő ajakpigmentálások eltávolítása szempontjából nem mindegy, hogy milyen festék került a bőrbe.
Helyes információk birtokában és a megfelelő technikák bevetésével szerencsés esetben már egyetlen kezeléssel is teljesen eltüntethetjük a nem kívánt ajaktetoválást, akár lila, akár bordós-fekete színű. (4. kép)
A vasoxid-tartalmú pigmentek eltávolítása egyrészt hosszadalmas lehet, másrészt nem kívánt mellékhatása lehet az atrófiás hegek kialakulása. Ilyenkor érdemes bőrpróbát végezni egy pici területen. A fotón vas-oxid tartalmú pigmentálás, alul 1 lézeres kezelés után, felül 7 orvosi lézer kezelés után és foltban savas eltávolító folyadék bejuttatása után. (5. kép) Ismeretlen eredetű pigment, szürke foltos végállapottal – egyetlen kezeléssel az eltávolítás után 5 héttel a szürke flekkek eltűntek. (6. kép)

Kreatív inspirációk

Lips Satin ajakpigmentáció
Cél a tökéletes formai megjelenés és észrevétlenül természetes, selymes natúr hatás elérése. (7. kép)

Brilliantlips – játék a színekkel
Az ajkak formájának szépsége a felragyogó árnyalatokban bontakozik ki. Cél az optikai volumenjavítás az ajak méretének arányosabbá tételére, a tekintet ráirányításával a legszebb pontokra. (8. és 13. kép)

Implantált ajkak pigmentálása
Az implantátum nyomán előfordulhat, hogy az ajak periférikus keringése mérséklődik, melynek következtében halovánnyá, sápadttá válik a bőrfelület. A vízfesték-hatással készült pigmentálások természetes és esztétikus hatást kölcsönöznek a volumenében implantátummal megnövelt ajkakon. (9. kép)
Selyemfényű akvarell-pigmentálás előtte és egy év múlva implantált és camuflage-pigmentekkel kisebbített ajkakon. (12. kép)
Porcelain Shine & Filled lips – a fotón 1-1 beavatkozás eredményét láthatjuk. (10. kép)
Nagy kihívást jelent a cholasma az ajkakon. Érdemes – a pigmentálás regenerálódási idejét is beleszámolva – ősztől tavaszig elvégezni a korrekciót, hiszen a pigmentálás procedúrája önmagában is rizikófaktort jelent a melanociták túlzott aktivitására. Intenzíven fedő orange- pigmentek alkalmazásával az esztétikai megjelenés javítható. (11. kép)

A sminktetováló festővászna A BŐR!

LIFELIKE – Az életszerű, természetes szemöldökhatás elérése trend, ezért (is) érdemes elsajátítani a trendi technikák tökéletes alkalmazását. November 15-ig Ajándékutalvánnyal regisztrálhatsz 2020-as képzéseinkre! 

Ajándékutalvány letöltéséért kattints ide!

A szemöldök tervezése során számos tényezőt szükséges figyelembe vennünk, mint például:

– a saját szemöldökszálak lehetséges növekedési irányai,
– az arckarakter szerinti helyes irányok,
– a szőr vastagsága,
– a természetes szálsűrűség,
– a saját szemöldök színe és a kívánt árnyalat,
– a természetes szemöldökív szélessége,
– az életkor,
– a bőrkép jellemzői,
– tanulmányozni szükséges a vendég származása szerinti szépségkultúráját.

A jó szemöldök életre kelti, rekonstruálja az eredeti szabályos szemöldököt a természetes arcarányok gondos mérése után. A LifeLikeBrows nem egy szálrendezési divatirányzat, hanem a LifeLike System szinte maga a szemöldök. A LifeLikeBrows segíthet az életszerű szemöldök megalkotásában, mellyel az eredeti vagy fiatalkori szemöldök újraalkotható, rekonstruálható. Hogy készül az élethű, életszerű LifeLike szemöldök? Aranymetszés-tervezéssel felfedhetjük a szemöldök ķódot, az eredeti szemöldök formája, az eleve elrendelt hosszúság, vastagság, magasság és kezdőpont is rekonstruálható.

Természetes hatás

A rendelkezésünkre álló számos technika közül az a jó választás, amellyel a maximális szépséget alkothatjuk meg, felépítve vagy rekonstruálva a természetes szépséget.
⇒ A microblading lehet a jó választás
⇒ oriental-szemöldök készítésénél

vagy

⇒ ha egy Fitzpatrik 4-5 színtípusú vendég számára keressük a megfelelő megoldást, vagy
⇒ ha például mélyrétegi vízhiányos, megereszkedett a vendég bőre,
⇒ ha túlságosan elasztikus a bőr.
Gépi technikát érdemesebb alkalmazni, ha mérsékelten faggyúáradatos a bőr, vagy enyhén rosaceás.
⇒ zsírosabb a vendég bőrtípusa, és szálazás is szükséges lenne, például aszimmetria miatt,
⇒ ha vastagabb a szövetállomány a szemöldökcsonton,
⇒  ha enyhén, kezdődően rozáceás a bőrfelület.

Kiszámítható színharmónia

A bőr textúrája és a biológiai tényezők döntő befolyással vannak a végső eredményre. A helyes választást a gyógyult munkák esztétikai sikere igazolhatja. A megfelelő színharmónia elérése érdekében a szálpigmentált munkáknál érdemes figyelembe venni:

  • A szőrszálak árnyalata inkább hűvös.
  • A szemöldök bőrtípusa alapesetben a T-vonalhoz igen hasonló. Egyes esetekben ez a körülmény még nehezebbé teheti az ideális árnyalatok elérését.
  • Ahhoz, hogy elkerüljük a szürkülést, válasszunk lehetőleg inorganikus, stabil molekulaszerkezetű pigmenteket. Érdemes a kívánt tónushoz képest 1 vagy akár 2 árnyalattal rezesebb pigmentet választani és felváltva rétegelni.
  • Ha a 3. vagy 4. szemöldök-tetoválás generációba tartozik a vendég, és számolni kell az előző tetoválások maradványpigmentjeivel – az előző pigmentrétegek bizonyos esetekben kitölthetik az epidermisz és a dermisz felső rétegeiben a sejt közötti teret, így a következő rétegek számára nem marad hely. A lehetséges következmény ideális penetrációs mélységbe juttatott pigmenteknél is a gyógyulás után vagy a nem kívánt 3D hatás (kiemelkedő, vastag, migrált pigmentréteggel), vagy az idő előtt kikopó pigmentálás.

Tipp: a régi sminktetoválásokat finoman (egy alkalommal) radírozzuk ki gyenge Q Switch Nd/Yag lézerrel vagy finom enzimekkel, így a következő pigmentréteg tartósabb és teltebb volumenű lehet. Mély, kék tónusú tetoválások kijavításánál az eltávolítás feltétlenül szükséges.

 A szerző lézerasszisztens, a Magyar Zsuzsa PMU Art. alapítója, vezető sminktetoválója és trénere

Ezt olvastad már?

Minden megosztás számít!
FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail

Vélemény, hozzászólás?