Patkós Alexandra: Számomra értékesek az élet apró örömei

Karanténstaféta sorozatunkban legutóbb Hollós Dóra Patkós Alexandrának adta tovább a stafétabotot: „Alexandra, milyen módszerekkel fejleszted magad és a munkatársaid? Hogyan próbáljátok a tudásotok szempontjából ezt az időszakot minél gyümölcsözőbbé tenni?

Patkós Alexandra: Bár ez az időszak mindenki számára váratlan és bizonytalansággal teli, de szerintem mégis rendkívül értékes. Két szerencsés tulajdonságom ebben az időszakban is támogat:

■ Az egyik az a képesség, hogy azonnal észre tudom venni a rossz dolgokban az előnyöket és a pozitívumokat, azaz ezt a vírushelyzetet az első perctől nem átokként, hanem lehetőségként élem meg – ez segít józanul gondolkodni és fokozza a kreativitásom. Cégvezetőként most időt kaptam ajándékba, amit jól fel tudok használni fejlesztésre, szakmai feladatok befejezésére, a folyamatok optimalizálására, az új irányok kijelölésére. Több mindent átalakítok a cégen belül, hiszen a világ is változik körülöttünk.
■ A másik pozitív tulajdonságom az, hogy igazán tudom értékelni az élet apró, pici örömeit. Ez a képesség minden nap hoz vidámságot, örömet, kis meglepetéseket, és segít sokkal harmonikusabbá tenni az adott élethelyzetet. Nagy események, utazások és programok nélkül is élménydús számomra az élet. Ez az időszak tökéletesen alkalmas arra, hogy az elmúlt 7 év közel 100 szakmai tréningjét és előadásait, amin részt vettem, újra átnézzem. Átolvasom a jegyzeteket, megnézem a videókat, gyakorolgatok, új módszereket próbálgatok. Mindez elősegíti, hogy további összefüggéseket ismerhessek fel, és hogy új ötletek születhessenek meg bennem.
Mára már kialakult sminktetováló stílusom van, de a videók olyanok, mint egy jó film, minél többször nézzük meg, annál több új dolgot fedezünk fel bennük. Az oktatási anyagaim frissítése évről-évre folyamatos, de a mostani időszak olyan oktatási módszerek kidolgozására is alkalmas, amelyekre már régóta készülök – ráadásul sok újdonsággal is találkoztam mostanában e téren.

Olvasd el karanténstaféta sorozatunk korábbi részeit is. KATTINTS! 

Nagyon intenzíven élem meg a szakmaiságot

Szerintem alapvető, hogy formában maradjunk a szakmát illetően, de ugyanilyen lényeges szempont, hogy ezt az időt pihenésre is szánjuk. Egy kreativitást igénylő munkában legalább olyan fontos a jó értelemben vett, időnkénti eltávolodás, mint a munkánkra jellemző összpontosítás. Én nagyon intenzíven élem meg a szakmaiságot, ezért a pihenőidő számomra a jobbá és boldogabbá válást is szolgálja. A saját pihenőidőmben nyugalmasan telnek a napjaim, van lehetőségem főzőcskézni, a kertben pihengetni, könyvet olvasni, és hetente 4x sportolni.
Úgy gondolom, hogy minden olyan sminktetováló, aki rajong a hivatásáért, az sokkal elhivatottabban tér majd vissza a mindennapi munkába, hiszen a kényszerpihenő alatt pontosan érezhette, átgondolhatta, hogy mely területekre kell majd a munkájában fókuszálnia, hogy még jobb lehessen.

Fazekas Zsuzsától, a Belico forgalmazójától kérdezem: Szerinted milyen szemlélettel gazdagodhattak, gazdagodhatnak a kozmetikusok ebben az időszakban? Neki hogyan telt/telik ez az időszak, hozott-e felismeréseket?

Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail