Fotó: Pixabay.com

Sajátos szabályozások várhatóak a fővárosban a koronavírus miatt

Orbán Viktor szerint nem lehet elkerülni, hogy a fővárosban sajátos szabályozások lépjenek életbe, hiszen látja a számok felfutását, jön a tömeges járvány. A fertőzések nagy része Budapesten van.

Orbán Viktor pénteki rádióinterjújában azt mondta, hogy szívesen meghozna enyhítő szabályozásokat, de sajnos a jelenlegi helyzetben ez nem lehetséges.
– Nincs messze a tömeges járvány, látom a számok felfutását – mondta, hozzátéve, hogy a polgármesterek újra megkapták a lehetőséget a szigorításra, hiszen azt látták húsvét idején, hogy ez bevált. Itt a jó idő, az emberek mennének a szabadba, és ennek elejét kell venni. “Itt a szociális közeledés veszedelme.”
– A fertőzések nagy része Budapesten van, nem fogjuk tudni elkerülni, hogy a fővárosban sajátos szabályozások lépjenek életbe. Ennek egyelőre nincs itt az ideje, talán a következő héten lehet majd erről beszélni – tette hozzá a miniszterelnök.
A gazdasági szereplőknek azt üzente, van, amit nem lehet majd megmenteni, a járvány örökre elsodorhat vállalkozásokat, piacokat. Mindenkinek alkalmazkodnia kell, ezért támogatnak átképzéseket is. “Mindenkitől többet várunk annál, mint hogy kibírja.”
Közben 1763 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 14 idős krónikus beteg. Ezzel 156 főre emelkedett az elhunytak száma, 207-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail