Fotó: Yuganov Konstantin/Shutterstock.com

Topikális peptidek

Azaz, anti-aging bőrápolás természetes peptidekkel. Bőrünk öregedése ellen helyileg alkalmazott peptidekkel vehetjük fel a harcot a kozmetikában.

Bőrünk öregedése egy összetett, komplex folyamat. Rugalmasságának, szilárdságának, simaságának, egyenletes egységének csökkenéséhez több tényező járul hozzá:
– a fehérjék lebontásával járó proteolitikus aktivitás növekedése;
– a gyulladás és a sejtpusztulás láncreakciójához hozzájáruló szabadgyök okozta károsodások növekedése;
– a strukturális fehérjék csökkenéséhez vezető növekedési faktorok és sejtek közötti kommunikáció csökkenése;
– a DEJ-en (=Dermális Epidermális Junction) belül a gyengített kohézió.
A fenti folyamatok által okozott bőrproblémák kezelésére helyileg alkalmazott peptidekkel késleltethetjük az öregedés jeleit.

TUDTAD? A tű nélküli mezoterápia sztárjai a peptidek. Olvass róluk bővebben!

Hogyan működnek a peptidek?

A peptidek a fehérjéket alkotó aminosavak aktív láncai. A fehérjék nélkülözhetetlenek a szervezetben, részt vesznek a sejtek szinte minden folyamatában, sokféle formában jönnek létre és sokféle célt szolgálnak. Segítenek szabályozni a test funkcióit, csökkentik a gyulladást és fokozzák az antioxidáns előnyöket. A peptidek olyan jelzősejtekként viselkednek, amelyek specifikus funkciókat hajtanak végre a fajtájuktól függően.
A megfelelő technológia bevetése révén a helyileg alkalmazott topikális peptidek még hatékonyabbá válnak a bőrproblémák kezelésében. Ilyenkor a bőrt olyan, fehérjetartalmú táplálékkal látjuk el, amely erősíti a bőr építőköveit, lehetővé téve az erősebb, egészségesebb alapot.
 

A peptidek alkalmazásával teljesen átfogó bőrápolást nyújthatunk
■ minimalizáljuk az ismétlődő ráncokat okozó arcösszehúzódásokat,
■ alapvető tápanyagokkal és vitaminokkal tápláljuk és energizáljuk a bőrt,
■ segítjük az egészséges bőrfunkciókat,
■ tökéletesen kiegyensúlyozzuk és hidratáljuk a bőrt,
■ egészséges kollagén-mátrixot tartunk fenn, miközben erősítjük a bőrvédelmet.

Átfogó bőrápolás természetes hatóanyagokkal
Borsó-peptid: Növényi peptid, hidrolizált borsófehérje, antioxidáns, hidratáló és simító hatással van a bőrre. Oxidatív stressz csökkentő képességével javítja a bőr állapotát, a kollagénszintézisre pozitív aktivitásával hozzájárul a bőr strukturális megújulásához.
Hexapeptid-11: Természetes peptid, élesztőgombából fermentációs eljárással izolált egy 6 aminosav-szekvenciájú peptid. Aminosavakban gazdag, hasznos a bőr tónusának helyreállításában és rugalmasságának növelésében, javítja a bőr hidratáltságát. Emellett a kollagénszintézis támogatásával csökkenti a finomvonalak és a ráncok megjelenését.
A peptid-technológia bevezetésével egy teljesen átfogó bőrápolást nyújthatunk a vendégeink részére. A szépségipar által kínált kozmetikai termékek végtelen mennyiségben zúdulnak ránk, kozmetikusokra nap mint nap. A mi feladatunk, hogy körültekintően válasszunk. Azzal az el nem feledett céllal a szemünk előtt, hogy miközben támogatjuk a bőr mindenkori állapotát, minden életszakaszban a segítségére legyünk anélkül, hogy ártanánk. Ebben nyújtanak segítséget számunkra az egyes minőségellenőrző szervezetek (pl. COSMOS), az ő védjegyük garancia a termék megbízható minőségét illetően.

 

Fizess elő a magazinra! 

Érdekelnek az innovációk? Mindent szeretnél tudni a szakmáról? Fizess elő a Beauty Forum magazinra, és a sok hasznos információ mellé még egy meglepetést is kapsz!

Kattints az ajándékért! 


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail