Versenyzők, készüljetek!

Natural-glow, azaz természetes csillogás az Őszi Beauty szakkiállítás sminkversenyének témája, melyhez inspirációul tekintsétek meg a Make-up Magyar Kupa zsűritagjainak, Csirik Erzsébetnek és Hovorka-Miskolczi Kingának a munkáját!
Fotó: Kaunitz Tamás/www.afstudio.hu; Smink: Csirik Erzsi; Modell: Murai Emma

Kedves versenyzők, nagyon alaposan olvassátok el a kiírást, mert a látszólag egyszerűnek tűnő sminknek szigorúan szabályozott kritériumrendszere van! Sugárzóan ragyogó, természetes bőrszín Ennél a sminknél a hangsúly a sugárzóan ragyogó, ámde természetes bőrszínen legyen.
Figyelem: bánjatok óvatosan a highlighter- ekkel, mert nem selyemporos, mindenhol fénylő „bádogember” make-up-ot várunk!
• A kidolgozás finoman árnyékolt, természetesen fénylő legyen.
• Nagyon fontos a szépen ívelt, megformázott szemöldök.
• A száj éppen, hogy csak rúzsozott legyen – de legyen szépen megformázva!
• A kiegészítők is nagyon fontosak – itt is figyeljetek a kiírásra!

Dr. Steierné Csirik Erzsébet,  Ezüstkoszorús kozmetikusmester, kétszeres testfestő világbajnok, OMC zsűritag

 

Próbáld ki te is a tudásodat az őszi Beauty sminkversenyén, kattints a részletekért! Szeptember 21-ig még jelentkezhetsz!

Ragyogás strobing-technikával
A smink elkészítéséhez a strobing-technikát* használtam. Mi is ez valójában? A szó jelentése: fényezés, a megvillanó fény. Míg a kontúrozás az árnyékra helyezi a hangsúlyt, a strobing a fényre koncentrál. Az arc kiemelni kívánt területeire fényvisszaverő hatású anyagokat teszünk, amely optikailag olyan ragyogó hatást kelt, mintha fény világítaná meg a bőrt.

Fotó: Károlyi István, Smink: Hovorka-Miskolczi Kinga, Frizura: Gergely László, Stylist: Rácz Barbara, Modell: Szarvas Afrodité

 

Fényes, natúr árnyalatok
A színeket tekintve a natúr árnyalatokat részesítettem előnyben, inkább a fényekkel tettem izgalmassá a természetesen ragyogó sminket.
A ruha stílusán megjelenő sivatag és természet árnyalatai jelennek meg az arcon, a szemhéjon és a szájon – ezzel kapott tökéletes összhangot a kész munka.

A versenyzőknek javaslom, hogy kerüljék az erős kontrasztokat, a sötét színeket, a túlkontúrozott arcot, és törekedjenek a fényes anyagok, különböző textúrák keverésére, hogy igazán izgalmas versenymunka szülessen.

Hovorka-Miskolczi Kinga, Európa-bajnok, OMC világbajnoki 2. helyezett, sminkmester, kozmetikus, sminktetováló. A Babor AgeID trénere és a Miskolczi Kinga Sminkakadémia oktatója. Divatlapok, magazinok, celebek kedvelt sminkese.

*Forrás: makeuplaza.hu

 

 

 

 

 

 

 

 


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail