Így küldheted be a számlát a NAV-nak

Július 1. óta minden számlát be kell jelenteni a NAV-nak, ez a változás pedig érinti a szépségszakmában dolgozókat is. A legegyszerűbb, ha online számlázó programot használunk, mert azt a NAV-rendszerével direktben össze lehet kötni, így nem kell a számlákat lejelenteni. Van azonban, aki továbbra is szeretné a jól bevált számlatömböt használni, mutatjuk, hogy kinek mi a teendője. … Bővebben »

Kozmetikusként érint engem az új online számlaadat szolgáltatás?

Hogyan érinti a kozmetikusokat az online adatszolgáltatási kötelezettség július 1-én érvénybe lépő kibővítése? Kötelező regisztrálnia a NAV Online számla rendszerébe? Akkor is érinti az adatszolgáltatás, ha kézi számlát állít ki, vagy ha alanyi adómentes? Ezekre a kérdésekre Dr. Angyalné Varga Krisztina, szakközgazdász, mérlegképes könyvelő, adja meg a választ…. Bővebben »

Nyitvatartás vagy kapuzárás – tippek egy szépségszalon számára a koronavírus alatt

Nagyon úgy tűnik – legalábbis minden jel arra mutat –, hogy a szépségipari szolgáltatók számára a nyitvatartás már nem egy opció. Azt mindenki tudja, hogy amíg korlátozásokkal ugyan vagy anélkül, de nyitva vannak az üzletek, boltok, szalonok, addig a fertőzés megállíthatatlan. Lassítani vagy „megállítani” éppenséggel pedig csak az emberi kontaktusok számának csökkentésével lehetne…… Bővebben »

Móró Gabriella: senki ne izguljon, lesz megoldás!

Móró Gabriella, a BKIK Kozmetikus Szakmai Osztályának Elnöke folyamatosan egyeztet az illetékesekkel annak érdekében, hogy a tegnap bejelentett gazdasági könnyítő csomagba bekerüljenek a szépségipari dolgozók is. Vagyis, hogy az adó és járulékfizetési kötelezettségek alól átmenetileg mentesüljenek a kozmetikusok, körmösök és fodrászok is, akik a koronavírus miatt kialakult helyzetben nem dolgoznak. Azt ígérik lesz megoldás. … Bővebben »