A nyár slágere: a hidratáció

A nyári napozás és a tengerparti vagy medencés fürdőzés így vagy úgy, de nyomot hagy a bőrön, s az cserzetté, dehidratálttá válik a sós tengervíztől, a medence fertőtlenítőjétől és a nap szárító, hámképző hatásától.  Fiatalabb korban a bőr önregenerációs folyamatai könnyedén orvosolják ezt a helyzetet, de az évek múlásával a párhuzamosan lelassult keratinizáció következtében megvastagodott szaruréteg ilyenkor tovább vastagszik. Mit tehetünk mi, hogy megőrizzük a vendégeink komforortérzetét? … Bővebben »

Fényhatások

Az UV-sugarak élettani hatásai, amennyiben megfelelő dózisban érik a bőrt (élettani dózis) számottevőek: pl. hámképző, azaz serkenti a bazális réteg sejtjeinek osztódását, hat a mátrix sejtekre is, így segíti a haj és a szőr növekedését, hat a faggyúmirigyek működésére, rövidtávon javítja a szeborreás bőr állapotát. Segíti a D-vitamin aktiválódását és a vitamin szintézisét a bőrben. Depresszióellenes és aktiválja az immunrendszert…. Bővebben »

Fiatalító hatóanyagok a fényvédőkben

A fényvédők világában való eligazodás nehézkes. Ma már általánosan elfogadott, hogy kerüljük a kémiai fényvédőket, és az is nagyon fontos, hogy a fényvédő mellett mit tartalmaz egy igazán jó készítmény. Ha tudatosan választunk modern jótékony hatóanyagokat, akkor könnyen lehet szép és egészséges bronz barna bőrünk…. Bővebben »

A nyári bőrápolás legeredményesebb arckezelő technológiái

Sokak örömére végre újra látogathatóak a kozmetikák! Egy évszak ugyan kimaradt, de még most sem késő felkészíteni az arcbőrt a nyári szezonra. Sőt, a több hetes bezártság miatt most még nagyobb szükség van az olyan kezelésekre, amelyek a nyári, napos időszakra megfelelő védelmet nyújtanak. Orvosolnunk kell a bezártság alatt kialakult bőrproblémákat, és fontos a fénytelen, fáradt, fakó bőr revitalizálása is. Ugyanakkor arra is figyelnünk kell, hogy a napos időszakban korlátozott azoknak a kezeléseknek a száma, amelyeket biztonsággal végezhetünk…. Bővebben »