A nyári bőrápolás legeredményesebb arckezelő technológiái

Sokak örömére végre újra látogathatóak a kozmetikák! Egy évszak ugyan kimaradt, de még most sem késő felkészíteni az arcbőrt a nyári szezonra. Sőt, a több hetes bezártság miatt most még nagyobb szükség van az olyan kezelésekre, amelyek a nyári, napos időszakra megfelelő védelmet nyújtanak. Orvosolnunk kell a bezártság alatt kialakult bőrproblémákat, és fontos a fénytelen, fáradt, fakó bőr revitalizálása is. Ugyanakkor arra is figyelnünk kell, hogy a napos időszakban korlátozott azoknak a kezeléseknek a száma, amelyeket biztonsággal végezhetünk.

Nyáron amellett, hogy kizárólag olyan kezeléseket csinálhatunk, amelyek nem okoznak hiperpigmentációt, arra is ügyelnünk kell, hogy a vendégünk bőre ilyenkor érzékeny, barnult, gyakran hámlik. Ezek figyelembevételével és a vendég igényeit szem előtt tartva kell hidratáló, hűsítő, gyors és látványos eredményeket elérnünk. Minden kezelési fázisban találhatunk olyan különleges technológiát, amely ideális és vonzó megoldást jelent a napsütéses hónapokban.

Arctisztítás 

Az alapos arctisztítás minden kozmetikai kezelés alapja. Nyáron sajnos el kell felejtenünk a hámlással, bőrcsiszolással járó eljárásokat, közöttük a gyémántfejes mikrodermabráziót is. Ennek ellenére a hatékony arctisztításról nem kell lemondanunk. Kiváló nyári alternatívát jelent az ultrahangos hidroabrázió, az oxigénterápia és a hidrodermabrázió is.

  • Az ultrahangos hidroabrázió egy ultrahang frekvenciáján rezgő peeling spatula, amely hatékonyan távolítja el az elhalt hámsejteket, és tisztítja ki a faggyút és a szennyeződéseket a pórusokból.
  • Az Oxy Jet technológia egy rendkívül kíméletes, mégis hatékony gépi eljárás az arc bőrének tisztítására. Mivel sem kemikália, sem kéz, sem gép nem ér a vendég bőréhez, még a legérzékenyebb bőrűeknél és a legnaposabb időszakban is bátran alkalmazható. Sőt, mivel oxigénnel porlasztott vízpermettel tisztítjuk a bőrt, a vendég igazán hálás lesz a hűsítő kényeztetésért.
  • Hidrodermabrázióval a legproblémásabb bőrt is hatékonyan tisztíthatjuk, ráadásul ezzel a technológiával az eljárás során bevitt hatóanyagoknak köszönhetően, már a bőr hidratálását is megkezdjük.
KATTINTS a legújabb fényvédő krémekért, szérumokért! 

Hatóanyag-bevitel

Minden olyan hatóanyag-beviteli eljárást érdemes kihagyni, amely a bőr felszínét a legkisebb mértékben is sérti. A tűs kezeléseket a nyári időszakban teljesen szüneteltetnünk kell! Hatóanyag-bevitelre egyszerű megoldást jelent a kézimasszás szérumok, koktélok segítségével, vagy egy megfelelően magas hatóanyag-tartalommal rendelkező fátyolmaszk használata. Ugyanakkor gyorsabb és mélyebb rétegű bevitelt, ezáltal hosszabban tartó hatást érhetünk el ultrahanggal, elektroporációval vagy iontoforézissel.

A hatóanyag-beviteli technológiák mellett meg kell még említenünk a cryo technológiát , amely ún. hatóanyagcsapdát képezve a már bejutatott hatóanyagot a bőr mélyén tartja, így növeli az eredmény tartósságát. Ráadásul kellemes, hűsítő érzetet ad a nyári forróságban.

Bőrmegújítás

Eddig az volt a szabály (még így tanultuk), hogy nyáron nem savazunk. A modern savas trendek azonban megdöntötték ezt az elméletet. A megfelelő savak, megfelelő koncentrációban, tápláló összetevőkkel kiegészítve, biztonságosan használhatóak nyáron is.

Többféle nyáron is alkalmazható savas termék létezik, köztük egy olyan svéd „fordított sav” is, amellyel azonnali bőrfiatalító, ún. Hamupipőke-kezeléseket végezhetünk. Ez a sav-mix nem kívülről, hagyományosan hámlasztja és újítja meg a bőrt, hanem a mélyebb rétegekbe jutva belülről „tolja felfelé” a fiatal sejteket, felszínre juttatva egy ragyogóbb és egészségesebb sejtállományt.

A „nyári savak” általában annyira enyhék, hogy a közömbösítésükre sincs szükség.

Lifting/ránctalanítás

Fiatalodni a nyári időszakban is szeretnek a hölgyek. Itt az esküvőszezon, esetleg nyaralás előtt, vagy éppen utána, ha a napozás megviselte a bőrüket. A rádiófrekvencia, bár melegítő hatású, azért jelent ideális kezelést nyárra, mert a segítségével rövid idő alatt, azonnali és hosszantartó látványos liftinget érhetünk el. Kiválóan fenntarthatóak vele a téli időszakban végzett anti-aging kezelések eredményei is. Mivel az rádiófrekvencia színvak energia, akár napbarnított bőrön is használható.

Barnulj okosan! KATTINTS A JÓ TANÁCSOKÉRT!

Fényvédelem

Nyáron (különösen most, hogy a több hetes bezártság miatt a bőrnek nem volt ideje fokozatosan hozzászokni a napsugarak erejéhez) nagy hangsúlyt kell fektetnünk a fényvédelemre.  A kozmetikában is fontos lezáró, elbocsátó krémként a fényvédő használata, de a hétköznapokban, az otthonápolásban még jelentősebb szereppel bír. A fejlesztéseknek köszönhetően ma már a fényvédelem mellett intelligens pigmentekkel és hidratáló, tápláló összetevőkkel ellátott készítményeket ajánlhatunk vendégeinknek.

Bár nyáron az arckezelési eljárások jó részét kénytelenek vagyunk hanyagolni, azok, akik széles eszköztárral dolgoznak, nyáron is bőven válogathatnak a technológiák és a lehetőségek között, hogy vendégeik minden igényét ki tudják elégíteni.

A szerző kiemelt szakterülete az arckezelő technológiák és berendezések


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail