Gyors, tartós, látványos és természetes: szemöldök-laminálás

A nagysikerű szempilla-lifting után, most itt a szemöldök-laminálás, amely mindent tud, amit napjaink trendje elvár. Gyors, tartós, látványos mégis természetes. Egy vadiúj eljárás, amely egy szalon palettájáról sem hiányozhat. Új lépcsőfok a szemöldökfestés és a finoman szálazott tetoválás között, az eredmény intenzitását tekintve…. Bővebben »

Fényhatások

Az UV-sugarak élettani hatásai, amennyiben megfelelő dózisban érik a bőrt (élettani dózis) számottevőek: pl. hámképző, azaz serkenti a bazális réteg sejtjeinek osztódását, hat a mátrix sejtekre is, így segíti a haj és a szőr növekedését, hat a faggyúmirigyek működésére, rövidtávon javítja a szeborreás bőr állapotát. Segíti a D-vitamin aktiválódását és a vitamin szintézisét a bőrben. Depresszióellenes és aktiválja az immunrendszert…. Bővebben »

Az újranyitás keresett kezelései

Nehéz időszakon vagyunk túl, ami tele volt félelemmel, bizonytalansággal, új helyzetekkel. Az emberek, a vendégeink és mi saját magunk is mindannyian másképp éltük meg az eseményeket. Sokan szüneteltettük a szolgáltatásainkat, de az élet lassú újraindulásával a vendégek is lassan kezdenek visszatérni. Néhány kezelés kimaradt az elmúlt hetekben, de melyeket kérik most a vendégek? Hogyan kezdjünk hozzá a kimaradt hónapon után? Mire figyeljünk? … Bővebben »

Íme, a kozmetikus oktatás változásai és a gyakorlati oktatás kritériumai

A kozmetikus oktatás az elmúlt több mint 10 évben rengeteg változáson ment keresztül. A júlis 1-ével a felnőttképzésben – december 31-ig indíthatnak a felnőttképzők szakképzést – és szeptember 1-ével az alapképzésben életbe lépő legutolsó változtatás radikálisan változtatja meg a szakma jelenét és jövőjét.  Az új rendszert Juhász Klári kozmetikusmester, biológia-kémia szakos tanár és Móró Gabriella, a BKIK Kézműipari Tagozat XVII. Egészségügyi Szolgáltató Osztály, Kozmetikus Szakma Csoport elnöke ismerteti…. Bővebben »

Szépítő, gyógyító illóolajok

Az illóolajokat évezredek óta nagy becsben tartják kellemes illatuk, gyógyerejük és a lélekre kifejtett hatásuk miatt. Napjainkban ismét megnőtt az igény az illóolajok iránt, mivel rengeteg olyan tulajdonságuk van, amellyel javítani tudják életminőségünket, és a bőrünkre, szépítésünkre, közérzetünkre gyakorolt hatásuk sem elhanyagolható…. Bővebben »