Alakformálás: út, amerre lehet továbbmenni

A legtöbb kozmetikai és/vagy alakformáló szalon a történetének legnehezebb napjait éli meg. Az okok ismertek. Mindenkivel egyetértek, aki az adott helyzetben rendkívül elkeseredett, ugyanakkor szeretnék segíteni, mert azt gondolom, hogy a magyar kozmetikus szakma képes arra, hogy tudása és eszközparkja segítségével újra visszahozza a kezelőhelyekre a kényszerűségből távolmaradó vendégeket. Kétségtelen, hogy ehhez olyan hívószavakra lesz szükség, amelyek pontosan rátapintanak a vendégek problémáira. Az egyik ilyen hívószó az alakformálás lesz.

Az elmúlt hetekben a legtöbben arra voltunk ítélve, hogy az otthonunk „kényelméből” csak szükség esetén mozdulhattunk ki. Ez kettős negatív hatással volt az alakunkra. Egyrészt a legtöbben többet ettünk, másrészt jóval kevesebbet mozogtunk, mert a kijárási korlátozással a lehetőségek beszűkültek a sportolás terén is.

Karanténkilók

Szinte alig fogunk olyan ismerőst találni, aki ne panaszkodna arra, hogy bizony felszaladt egy-két „karanténkiló” (szerencsés, akinek csak egy kettő) az elmúlt hetekben. Érdemes azt is hozzátenni, hogy a közvélemény-kutatások adatai szerint a magyarok egyharmada ugyanakkor továbbra is tervezi, hogy a helyzet kis javulása esetén elutazna valahová a nyáron.

Foglaljuk csak össze: minden korábbinál több hölgy küzd alakproblémával, de minden eddiginél gyorsabban szeretnének megszabadulni a többlet centiktől.

Az elmúlt tizenöt év legjobb időszaka következhet az alakformálással is foglalkozó szakemberek praxisában. Persze az rajtunk is múlik, hogy így lesz-e.

Egymásra épülő kezeléssorozat

Gyorsan, meggyőző eredményt csak hozzáértő módon összeválogatott, szakértő módon használt, jó minőségű technológiák ügyes, egymásra épülő kezeléssorozatával lehet elérni. Egyszerre kell megoldást találni a zsírcsökkentésre, a feszesítésre, a bőrszépítésre, az izomépítésre, a keringés stimulálására az anyagcsere fokozására. Ez így komplexen az alakformálás. Minél több technológiát használ a szakember, annál jobban testre tudja szabni a kezeléseket. Minél jobban testre tudja szabni a kezeléseket, annál jobbak lesznek az eredmények, és ami ebben a szituációban kulcsfontosságú, annál gyorsabban jelentkeznek az eredmények.

Az biztos, ha valaha is gondoltunk már arra, hogy testet is kellene kezelni, akkor most jött el a legalkalmasabb pillanat arra, hogy bele is kezdjünk, mert a vendégek mindegyikénél jelentkezni fognak különböző alakproblémák, amelyekre keresni fogják a megoldást. Ehhez társulhat, hogy soha nem látott átrendeződés várható a kozmetikai szolgáltató helyek vendégkörében. A hosszú kihagyás után a szalonok egy része nem biztos, hogy újra kinyit. (Azok, akik már régóta fontolgatták, hogy befejezik várhatóan most fogják megtenni.) Okos döntésekkel most a helyzet haszonélvezőivé kell válni. Az gyanítható, hogy ebben a szituációban az eredményes alakformálás komoly döntési motiváció lesz az új szolgáltatót keresők között.

Tippek most induló és/vagy gyakorlott alakformálóknak

Két kiindulási alaphelyzet lehetséges.
■ Az egyik, amikor korábban még nem csináltunk alakformáló kezeléseket, de a vendégek jelzései alapján sejtjük, hogy ezzel érdemes lenne foglalkozni, de nem vagyunk felkészülve technológiákkal, kezelési gyakorlattal. Nem kell ettől megijedni. Egy aromaterápiás fáslizó csomag és egy hullámmasszázs berendezés indulásnak megfelelő.  (A hullámmasszázs volt az egyetlen olyan kozmetikai géptípus, amelynek a kijárási korlátozások alatt nőtt a forgalma, tekintve, hogy remekül segíti ellensúlyozni a mozgáshiányt.) Amennyiben jó helyen vásároljuk ezeket meg, olyan felhasználói tanfolyamot kapunk, amely a gyakorlati tapasztalatok hiányát is pótolhatja. Ha bátrabbak vagyunk, akár alakformáló gép bérlésébe is belefoghatunk. Itt is a jó választás a döntő. Ügyes piackutatással még kamatmentes részletfizetést is realizálhatunk. Az én egyéni üzenetem tizennyolc év gyakorlatával és az előző válság tapasztalatával, hogy aki most dönt az alakformálás bővítése mellett, annak minden más időszaknál nagyobb az esélye a sikerre.

■ A másik alaphelyzet, hogy eddig is foglalkoztam alakformálással, akkor most az a cél, hogy az összes vendég vegye is igénybe ezt a szolgáltatást. Most. Nem kell megvárni, hogy érdeklődjenek rá. Nekünk kell mindenkinek megajánlani ezt a szolgáltatást. Figyelem! Akinek eddig nem volt erre szüksége most az is célszemély lehet.  Az összes meglévő tudásunkat és a teljes technológiai arzenált vessük be. A komolyabb kiindulási problémák és a most majd sok vendégnél bekapcsoló „Gyorsan kell eredményt elérni!” miatt, minden korábbinál látványosabb alakformáló kezeléseket lehet végig vinni. Ugye mindenki ismeri azt a mondást, hogy minden rosszban van valami jó? Itt valami nagyon rosszon leszünk lassan túl, most észre kell venni a mögötte lévő lehetséges jót.

Olvasd el a májusi Beauty Forum cikkeit! KATTINTS!

Valamennyien az életünk egyik legnehezebb szakaszát éljük – magánemberként és szakemberként is. Nem írhatjuk még biztosan le, hogy túl vagyunk rajta, de közös összefogással, egymást segítve, hitet adva a nagyon elbizonytalanodóknak, a megváltozott világ szabályaihoz alkalmazkodva, újra kell gondolnunk az életünket és újra kell indítanunk a vállalkozásunkat. Én azzal tudok segíteni, hogy a sok év tapasztalatával tanácsot adjak abban, hogy az újranyitáskor mire érdemes fókuszálni. Szándékosan én jegyzem ezt a cikket, azt mondják sokan hallgatnak a véleményemre. Most ők nagyon jól járnak majd, ha hisznek nekem. Egy szó az üzenet: alakformálás.

Alakformálás a karanténkilók ellenében
Az EunSung alakformáló készülékek kezelőfejeiben több hatékony technológia dolgozik együtt a még tökéletesebb eredményekért. Hullámmasszázs nélkül az alakformálás olyan, mintha a kezelést félbehagytuk volna. A Dr. Life MK300 az abszolút piacvezető hullámmasszázs modell Magyarországon. A Wiener Kosmetikum aromaterápiás testfáslizás egy fantasztikusan sokoldalú alakformáló technológia, amely kiválóan használható karcsúsításra, cellulit kezelésre, feszesítésre és salaktalanításra egyaránt.

 


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail