Alakformálás: út, amerre lehet továbbmenni

A legtöbb kozmetikai és/vagy alakformáló szalon a történetének legnehezebb napjait éli meg. Az okok ismertek. Mindenkivel egyetértek, aki az adott helyzetben rendkívül elkeseredett, ugyanakkor szeretnék segíteni, mert azt gondolom, hogy a magyar kozmetikus szakma képes arra, hogy tudása és eszközparkja segítségével újra visszahozza a kezelőhelyekre a kényszerűségből távolmaradó vendégeket. Kétségtelen, hogy ehhez olyan hívószavakra lesz szükség, amelyek pontosan rátapintanak a vendégek problémáira. Az egyik ilyen hívószó az alakformálás lesz…. Bővebben »

Tűs és tű nélküli mezo-kezelések

(Hirdetés) A mezo a görög mezosz szóból származtatható, amelynek jelentése „közép”, illetve „köztes, középső”. A kozmetikában abban az értelemben használjuk, hogy a mezo-kezelések során a középső, köztes rétegbe juttatunk be hatóanyagokat. A tűs mezo kezelés során apró tűk hatolnak át a felső rétegeken, max. 1mm mélyre, míg a fitoC tű nélküli mezo kezelés esetében nagyfrekvenciás váltóáram „nyomja” be a hatóanyagokat a bőrbe. Nézzük meg részletesebben a két kezelési eljárást!… Bővebben »

Egzotikus hatóanyagok & innovatív technológia

A kozmetikai termékek fejlesztéséhez egyre több úgynevezett okos hatóanyagot találnak, amelyek nagyon hatékonyan képesek a bőr állapotát befolyásolni. Ezek között is találunk kifejezetten különleges, egzotikus hatóanyagot, melyek közül az most egy zsírégető húsevő növényt, egy bőröregedést gátló barna algát, és a kurkuma, valamint a maracuja kivonatának bőrre gyakorolt hatását tekintjük át…. Bővebben »

Üzenet a karanténból

A májusi lapszám – ahogyan azt jeleztük korábban -, online jelenik meg, csakúgy, mint a júniusi magazin. Azaz itt, a honlapunkon olvashatóak az ezekbe az újságokba szánt témák. Legközelebb a júliusi-augusztusi lapszámot tarthatod majd a kezedben a maga fizikai valóságában, július végén. Addig is ajánljuk figyelmedbe az aktuális cikkeinket!… Bővebben »

Szépség, félelem és remény

Dudás Barbara alkotásában mindez benne van, s a bennünk lévő aktuális érzelmektől függően látjuk meg benne elsőnek a természet szépségét vagy a járvány okozta félelmeket. Egyszerre van benne a jelen és a jövő, és ez utóbbi kapcsán a remény. A ma mindannyiunkra jellemző kettős érzés, a vágy a szépségre, a természet és vele együtt a mi újjászületésünkre, miközben tele vagyunk félelemmel…. Bővebben »