Bartus Márta: Szájtetoválást őszig nem vállalunk

Május közepe, vége táján napról napra egyre több szépségszalon nyitotta meg kapuit újra a vendégek előtt. Mini sorozatunkban szakemberek osztják meg a tapasztalataikat olvasóinkkal. Az alábbiakban Bartus Márta esztétikai smink-és orvosi tetoválómestert kérdeztük.

Mikor nyitottatok?
Március 12-én fogadtunk utoljára vendéget a járvány előtt, és május 18-án nyitottunk újra, így mind sokan mások, mi is több mint 2 hónapot voltunk zárva.

Rögtön teljes időben?
Igen, a nyitvatartásunk nem változott, csak a vendégek között hagytunk hosszabb időt a szabályok betartása miatt (egy kicsit magunk miatt is, hiszen nehéz visszarázódni azonnal a munkába)

Olvass további hasznos tanácsokat az újranyitás kapcsán. KATTINTS! 

A vendégek reakciói?
Na, ez kicsit komplexebb téma. Két hónap karantén után a nők azonnal és mindent szerettek volna, sokkal nehezebb volt őket visszatartani. Így nem azzal volt a probléma, hogy majd nem jönnek, hanem az, hogy azonnal szeretett volna mindenki jönni. A vendégeink tudják, hogy minden kolléganőnk külön kezelőhelyiségben dolgozik, és nagy teraszok vannak minden kezelőhöz, ezért kicsi félelmet sem éreztünk rajtuk. Mindent kiposztoltunk közösségi oldalainkra, tehát semmi meglepetés nem érhette őket.

Milyen higiéniai szabályokat vezettetek be, és az hogyan működik?
Az érdekesség, hogy szinte ugyanezt csináltuk eddig is, kivétel a plexi-maszk, és hogy a kezelőágyakon nincs törölköző, hanem minden eldobható papírból készül. Emellett jelenleg a vendégeken is maszk van, kizárólag addig veszik le, amíg vizualizáljuk az arcukat. Szájtetoválást őszig nem vállalunk, de nyáron eddig sem tettük ezt, így nem probléma ennek a hiánya.  Annyi változott még, hogy most kísérő még a vendégváróban sem tartózkodhat, azaz mindenki csak egyedül jöhet. Gyönyörű park van előttünk, közvetlenül a Duna-partnál dolgozunk, így nem fájó a kísérőnek ott megvárnia a párját.
Három éve szerződtünk egy céggel, akik az összes minisztériumot ellátják fertőtlenítő állvánnyal és a hozzá tartozó géllel, tehát nálunk megszokott, hogy használták a vendégeink kézmosás után, hiszen úgy irányítottuk őket a bejáratnál, hogy ez nem tudott kimaradni. Eddig is áttöröltük a kilincseket, a váróban a bőrből készült kanapékat, fotelokat, csak most fertőtlenítős kendővel. A cipőzsák szintén eddig is kötelező volt, és ha arckezelésen vettek részt, ott szintén egyszer használatos szállodapapucsot kaptak. Arckezelés alatt is gumikesztyűt használunk.
Szerettünk eddig is így dolgozni, mi magunk sem voltunk betegek, még influenzajárvány idején sem.

Talán ezért nem volt plusz költség, hiszen ezeket a termékeket eddig is megvásároltam és beépítettem az árba. Biztos vagyok benne, hogy a világ e felé fog menni, mert a vendégek szeretik saját magukat is biztonságba tudni, és szeretik, ha a környezetük, illetve a szolgáltató szintén betartja ezeket. Én is csak olyan fodrászhoz és körmöshöz járok, aki minden higiéniai előírásnak megfelelt eddig is, és ezután is meg fog. Hiszen én is körülnézek, megnézem a fésűt, hajkefét, és ha hajat látok benne nem ülök a székbe, amíg nincs kifertőtlenítve. A maszkjainkat UV-lámpás eszközfertőtlenítő boxba rakom. Mégiscsak 10-12 órán keresztül vannak rajtunk.

 


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail