Nyitvatartás vagy kapuzárás – tippek egy szépségszalon számára a koronavírus alatt

Nagyon úgy tűnik – legalábbis minden jel arra mutat –, hogy a szépségipari szolgáltatók számára a nyitvatartás már nem egy opció. Azt mindenki tudja, hogy amíg korlátozásokkal ugyan vagy anélkül, de nyitva vannak az üzletek, boltok, szalonok, addig a fertőzés megállíthatatlan. Lassítani vagy „megállítani” éppenséggel pedig csak az emberi kontaktusok számának csökkentésével lehetne…… Bővebben »

A BKIK türelemre int, dolgoznak a megoldáson

A szakmai vezetők türelemre intenek, dolgoznak a megoldáson, hogy egyebek mellett a szépségipari szakma is bekerüljön abba a csomagba, amelyben a különböző ágazatok munkavállalói és munkáltatói is komoly kedvezményeket kaptak, egyebek mellett a járulékfizetési költségek fizetése vagy a bérlemények kapcsán. A kormány gazdaságvédelmi terve folyamatosan bővül. … Bővebben »

Móró Gabriella: senki ne izguljon, lesz megoldás!

Móró Gabriella, a BKIK Kozmetikus Szakmai Osztályának Elnöke folyamatosan egyeztet az illetékesekkel annak érdekében, hogy a tegnap bejelentett gazdasági könnyítő csomagba bekerüljenek a szépségipari dolgozók is. Vagyis, hogy az adó és járulékfizetési kötelezettségek alól átmenetileg mentesüljenek a kozmetikusok, körmösök és fodrászok is, akik a koronavírus miatt kialakult helyzetben nem dolgoznak. Azt ígérik lesz megoldás. … Bővebben »

Így készíts illóolajjal természetes kézfertőtlenítőt!

Egy ideje már hiánycikk a kézfertőtlenítő a piacon, akinek sikerül vásárolnia, szerencsés, vagy nagyon ügyes, esetleg erős, mert szinte ölik egymást az emberek a boltban érte. A polcok üresek, az eladóknak ideje sincs kipakolni a raktárból a fertőtlenítőket. Szerencse, hogy mi zömében illóolajokkal dolgozunk, így egy aduász van a kezünkben, a teafaolaj. … Bővebben »