Hatékony best-agers technológiák

Amikor az öregedés jeleire fókuszálunk, gyakori igény a kozmetikussal szemben, hogy állítsuk meg vagy fordítsuk vissza (?!) ezeket a folyamatokat. Én azt gondolom, már a látványos és nagymértékű lassítás is komoly eredménynek számít. Természetesen a vendégeink nagy többsége szeretne akár 10-15 évet is letagadni az életkorából. A jó szakembernek, ha megfelelő tudása, gyakorlata és eszközei vannak, ez nem megoldhatatlan feladat. Írásomban most az eszközökre szeretnék ötleteket adni.

Azt kijelenteni, hogy egy bizonyos eszköz a legjobb e tekintetben, az egyszerre bátorság és balgaság lenne, hiszen minden esetben eltérő bőrállapotban és életkorban lévő szöveti állományt kell alapul vennünk, de hogy vannak nagyon jó elektrokozmetikai berendezések, az tény. Nézzük, melyek lehetnek a best-agers klub tagjai!

Hogyan előzzük meg az öregedést? KATTINTS! 

Az arc öregedésének folyamata

Már a 20-as éveinktől csökken a szervezet kollagén termelése, így megindul a rugalmas rostok lebomlása, azaz az öregedés első jelei megjelennek.
Harmincon túl már elindulnak a szemmel is észlelhető változások. A természetes arckifejezés, a mosolygás és a nevetés izomösszehúzódást vált ki, ezzel megkezdődik az izommozgással kapcsolatos finom, dinamikus ráncok kialakulása (szarkalábak, homloki haragos ráncok). Az arc veszíthet egyenletességéből, megjelennek a pigmentációs zavarok és a hajszálerek. Csökkenésnek indul a zsírpárnák mérete a bőr alatt. Ettől kiemelten szikár vonású lesz az arc, ami az arc eredeti karakterisztikáját is negatívan változtatja.

Ahogy haladunk előre az időben, a bőr szárazabbá is válik, nem tudja már úgy megtartani a vizet, mint egykor, ráadásul zsírtartalma is csökken. Az UVA-UVB fényhatások következtében a bőr kivédhetetlenül veszít rugalmasságából és ragyogó összképéből. A kötőszöveti szalagrendszer gyengülésével a bőr megereszkedik, ez különösen az arc középső részén szembeötlő, mivel az orr csúcsa is ereszkedésnek indul. Megjelenek és mélyülnek a homlokon keresztirányban futó ráncok. Az alsó szemhéj alatti ráncok egyre hangsúlyosabbak lesznek, a szemek alatt táskák jelennek meg. Az ajak elvékonyodik, körülötte is ráncok alakulnak ki. Láthatóvá válnak a hajszálerek, hisz a bőr elvékonyodásával együtt jár, hogy átlátszóbb is lesz a felső hámréteg. Hosszú a nem kellemes folyamatok sora…

Olvasd el a témában eddig megjelent cikkeket is! KATTINTS! 

Mit? Mikor? Hogyan?

Az arcfiatalításra és a bőr megújítására sok módszer létezik. Ezek vagy a hám megújítását vagy a fibroblasztok kollagén termelésének fokozását célozzák.
Mi az, amit megtehetünk? Mikor kezdjük el ezeket?  Melyik a leghatékonyabb módszer? Egy általános, minden esetben helyt álló válasszal senki sem szolgálhat a vendég pontos diagnosztizálása nélkül. A megelőzés és a hidratáció fokozása minden esetben hozzásegíthet, hogy a lehető legtovább megtartsuk fiatalos kinézetünket.

Rádiófrekvencia 

Az egyik örök harcos az idővel szemben. Mára már többféleképpen alkalmazhatjuk a bőrfiatalításhoz, akár invazív, akár non-invazív eljárásokat keresünk.  Először a hexapoláris – valódi váltott pólusú RF-technológiát érdemes alkalmazni, hiszen hő hatására a bőr feszességét adó kollagénrostok összeugranak, ami már azonnal egy láthatóan feszesebb bőrt eredményez, ráadásul hosszabb távú eredményeket tudunk felépíteni a kollagén rekonstrukció mentén. Így tudjuk a dermis réteg újramodellezését elérni.

Mikrovibrációs stimuláció

De nemcsak egy-egy technológia megfelelő kiválasztásával tudjuk lenyűgözni a vendégeinket. Van, hogy a titok a kombinatív szinergia alapján tud valami egészen lenyűgöző eredményt hozni, amely az alap kezelési elemeink hatását tovább fokozza.  Ilyen mondjuk a mikrovibrációs stimuláció, amely tovább fokozza a hatóanyag-beviteli technológiák hatását.

HIFU 

A mai napig igaz az az állítás, hogy HIFU-val (nagy intenzitású fókuszált ultrahanggal) tudjuk a leglátványosabb kezelési eredményt elérni a legkevesebb befektetett idővel, így ez mindenképpen előkelő helyet érdemel az arcfiatalítás szegmensében.
A HIFU egy nagyágyú, hisz itt egyetlen kezeléssel a legnagyobb látványt tudjuk szolgáltatni. Természetesen ehhez jól felépített protokollt kell alkalmazni, amely hatékonyan dolgozik az 1,5 mm, 3 mm és 4,5 mm mélységekben egy kezelés lefolyása alatt, és apró, kontrollált hősérülési pontokat hoz létre. Mivel itt az energia célzottan a közép dermis, mély dermis vagy a SMAS (Superficial Muscular Aponeurotic System) rétegekbe juttatható, az így elérhető behatolási mélység adja ennek a kezelések nagy előnyét más technológiákkal szemben. Bizony itt tisztában kell lennünk, hogy ez nem „wellness-kezelés”, érezhető, ahogy dolgozik a hő a mélyebb szöveti rétegekben. Cserében egyetlen hatékony kezeléssel már közvetlenül a beavatkozást követően is azonnal láthatóan jó eredményeink születnek, de a teljes végeredményhez tiszteletben kell tartanunk a sejtek természetes termelődési folyamatainak ritmusát, így nagyjából 4-6 hónap múlva alakul ki a maximális látvány. Ezt az elért eredményt hosszú távon tapasztaljuk, nem kell ismétlésekkel kalkulálni.

Frakcionális RF

A frakcionális RF kezelőfej a fókuszált RF hőenergiát egy speciális tipen látható érintkező-pontokon keresztül penetrálja a bőrbe. Eközben a felszínen kis mélységű koagulációs sérüléseket (pontszerűen létrejött hőkárosodást) hoz létre, sértetlenül hagyva a köztes szöveti részeket, ahonnan el tud indulni a gyors szöveti gyógyulási folyamat. Ennek a két mechanizmusnak köszönhetően jön létre a frakcionális RF csodálatos bőrmegújító és bőrfeszesítő hatása. A frakcionált RF- kezelés rövid beavatkozásnak minősül, minimális fájdalommal jár, a bőrfelület lévő ablációs nyomok 1-3 nap alatt nyomtalanul eltűnnek. Ezt követi a 2-4 hónap alatt felépülő, a fibroblast állomány rekonstrukcióján alapuló neo-collagenesis folyamat, amely során egy hosszú távú face-lifting és arcfeszesítő hatás alakul ki.

Több éve dolgozom kozmetikai tanácsadóként. A munkám megköveteli a piac alapos ismeretét. Napi szinten mutatok be elektrokozmetikai készülékeket és végzek velük kezeléseket. Erre alapozva felelősséggel mondhatom, hogy a frakcionált RF technológiát mindenkinek ajánlom, aki hosszútávon gondolkodik, elég biztos a szakmai tudása és valóban ragyogó eredményeket szeretne elérni.
Természetesen a fentieken kívül van még számos olyan technológia (pl. gyémántfejes mikrodermabrázió, ultrahang, iontoforézis, elektroporáció, biostimuláció, oxigénterápia, dermaroller, EPN), amelyek a kozmetikusok segítségére lehetnek az idő megállításában. Most csak néhány, hatékonyságuk miatt mindenképpen figyelemre méltót szerettem volna megismertetni veletek.

A szerző kiemelt szakterülete a kozmetikai és orvosi arckezelő technológiák és berendezések


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail