Fotó: Freepik.com

High-tech és luxus

Luxuskozmetikum? Az arcápoló kozmetikumok árát sok esetben csupán az adott cég marketingje határozza meg, így sokszor felmerülhet bennünk a kérdés, hogy a gyönyörű csomagolás, a reklám, vagy inkább a kozmetikum prémium minősége által válik egy márka luxus-kategóriává.

Szakmai szempontból a kozmetikumok alapértékét az összetevők minősége, tisztasága és hasznosulásának mértéke adja, ezt egészítik ki az extra hatóanyagok.

Bőrápoló alapkozmetikumok

Az arcápoló kozmetikumok feladata a hidro-lipid réteg pótlása, a bőr védekező képességének erősítése és a fényvédelem. Alapkövetelményünk ezen kozmetikumoknál, hogy tiszta, vegyszermentes és jótékony alapanyagokból épüljenek fel. Általában egy jó alapolaj, egy bőrbarát emulgens, víz és 2-3% hatóanyag, azaz például vitaminok, növényi kivonatok, fényvédők és illatosítók optimális keverékéből áll. Illatosításra parfümöket – az igényesebb gyártók természetazonos parfümöket – vagy akár illóolajokat alkalmaznak.

Egy természetes bőrápoló arckrém is lehet luxus.
■ Alapolajok az egyszerű arckrémekben

alacsony árfekvésű alapolajakat, például napraforgó-, olívaolajat vagy sheavajat találunk.
A luxus arckrémeknél értékes, magas árfekvésű alapolajokat alkalmaznak, ez lehet például jojoba-, makadámia-, rizs-, argán- vagy éppen ligetszépeolaj.
Vízfázisként
az egyszerű kozmetikumok csupán tisztított vízből, míg
a luxuskozmetikumok értékes virágvízből, akár deutérium csökkentett vízből készülnek. A bőrápoló alap luxuskozmetikumok akár 10-20% hatóanyagot (vitaminok, antioxidánsok és növényi kivonatok, illóolajok) is tartalmazhatnak.

Olvasd el a szerzővel, dr. Házi Edinával készült interjúnkat is! >>

A kolloidális nanoezüst oldata sötét padlizsánszínű, kiválóan alkalmas a bőr sejtszintű tisztítására, a mikroorganizmusok normalizálására.
A kolloidális arany oldata rubinvörös színű, élettelivé, sugárzóan ragyogóvá, feszessé teszi a bőrt.
A kolloidális platina oldata ezüstös színű, támogatja a DNS regenerációját, erősíti és fiatalítja az arcbőrt. → A kolloidális iridium segíti a sejtanyagcserét, a szöveti regenerációt és fiatalítja a sejteket.
A kolloidális szilícium alapvető szerepet játszik a bőr anyagcseréjében, serkenti a kollagén- és elasztintermelést, csökkenti a ráncok kialakulását, fiatalít.

Hatóanyagkozmetikumok

Ma a hatóanyagkozmetikumok jelentik az arcápolás csúcsát. Alapjukat a bőrazonos kozmetikumok adják, majd erre épülnek a modern, high-tech hatóanyagok, amelyekkel a kozmetikumok hatékonyságát növelhetjük.

Bőrazonos kozmetikumok – Az egyszerű kozmetikumok esetében is arra törekednek a gyártók, hogy a legalapvetőbb bőrépítő hatóanyagokat beépítsék a formulákba. Ilyen a kollagén, az urea és a hyaluronsav, amelyeket már a legtöbb arcápoló krémben megtalálhatunk. „Folyékony bőrként” a bőrazonos kozmetikumok optimálisabb arányban bizosítják a bőr számára, amire szüksége van.

A bőrvédő antioxidánsokról olvastál már? Kattints! >>

A luxus, természetes bőrazonos kozmetikumokban alapkövetelménynek számít a szükséges hatóanyagok magas minősége, valamint az, hogy az arckrém olajkompozíciója az arcbőr saját faggyúösszetételével kompatibilis legyen.

Értékes, luxus hatóanyagok – A hatóanyagkozmetika legnagyobb értékét az aromaterápia, a nanopeptid- és a nanokristály-terápia adja. Bár ezeket a hatóanyagokat aranyárban mérik, viszont nagy mértékben képesek fokozni a kozmetikumok hatékonyságát.

Aromaterápia Az aromaterápiában tiszta és természetes illóolajok segítségével harmonizáljuk, erősítjük vagy gyógyítjuk a bőrt. A tudatosan alkalmazott, 100% tiszta és természetes illóolajok a legértékesebb növényi esszenciák. Az arcápolásban 2-3%, a testápolásban 5% mennyiségben alkalmazzuk őket.

Nanopeptidek – A 4-5 aminosavból álló peptidek funkciójukat tekintve nem tápanyagok, hanem programozó jelmolekulák, és kizárólag azoknak a sejteknek a működésére hatnak, amelyeket megcélozzák, és pontosan úgy, ahogyan elvárjuk tőlük.

→ A fiatalító peptidek speciális célpontjai a dermis rostrendszerei, elsősorban az elasztin, illetve a kollagén. A kollagénből és elasztinból álló fehérjeháló felelős azért, hogy bőrünk feszes és fiatalos legyen. → Egyes peptidek a fibroblasztokat ösztönzik új kollagén és elasztin termelésére – ezáltal intenzív sejtmegújulást indukálnak a bőrben. A regeneráló hatás tartós és látványos lesz e peptideknek köszönhetően.

→ Más fiatalító peptidek az arcizmok stresszkezelését segítik, az izmokat behálózó idegrendszerre hatva ellazítják a mimikai izomrendszert, így támogatják az arcbőr vér- és tápanyagellátását, egészséges szépségét. Hatékonyságuk az alkalmazott dózistól és a nanopeptidkomplex összetételétől függ.

Nanokristályok – A fémek kolloidális oldásával szerves nanokristály hatóanyagok készíthetőek, melyek képesek sejtszinten energetizálni, vitalizálni és normalizálni a sejt működését. A kolloidkristály-oldatok tiszta, ionmentesített vízben szuszpendált tiszta nanofémeket tartalmaznak, ionizált fémrészecskék nélkül.

Egy kiváló, luxuskategóriás kozmetikum alapjául csak értékes, minőségi hatóanyagok szolgálhatnak. Prémium-kategóriássá az tesz egy terméket, ha az adott kompozíció felépítése és a hatóanyagok tökéletes összhangja biztosítja a maximális hatékonyságot.

Ezt olvastad már?

Minden megosztás számít!
FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail

Vélemény, hozzászólás?