Fotó: Freepik.com

Hogyan fertőtlenítsünk a szalonban?

Készlethiány alakult ki a fertőtlenítő folyadékokból, a szalonokban azonban - különösen ebben az időszakban - elengedhetetlen, hogy steril eszközökkel, steril környezetben dolgozzunk. De mit tehetünk, ha nincs fertőtlenítőszerünk? Segítünk!

Egyre nagyobb a pánik hazánkban is a koronavírus terjedése miatt. A boltok nagy részét kifosztották a vásárlók, sok helyen készlethiány alakult ki. Egészségünk megőrzése érdekében nagyon fontos, hogy körültekintőek legyünk, ezért ebben az időszakban mossunk sokkal többször, nagyon alaposan kezet meleg vízzel, szappannal. majd lehetőség szerint használjunk kézfertőtlenítőszert is. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint az összes fertőző betegség kb. 80 százalékának elsődleges útja a kézen keresztül vezet. Mivel mi, kozmetikusok az érintést nem tudjuk elkerülni, kérjük meg vendégünket, hogy lehetőség szerint a kezelés megkezdése előtt ő is mossa meg a kezét, és lehetőség szerint az arcát is.

Hogyan előzzük meg a vírusok terjedését a szalonban? Kattints!

Kifőzés
Manapság már minden szalonban lehetőség nyílik a kifőzésre, azaz a forró vízben történő sterilizálásra, ahogyan anno tettük azt a kisbabák cumijával és cumisüvegeivel is.  Kifőzés közben elég, ha gyengén bugyog a víz. A kifőzés alatt az eszközöket lepje el a víz. Az elpárolgott vizet ne pótoljuk, mert a hozzáadott víz csökkentheti a hőfokot. A kifőzés ideje 30 perc, ez idő alatt pusztulnak el a baktériumok, a vírusok, a gombák és a spórák.  A kifőzött eszközöket helyezzük tiszta felületre és várjuk meg amíg megszáradnak.

OLVASTAD MÁR?
Az olaszországi vírus-helyzet miatt elhalasztották a Cosmoprof szakkiállítás és vásárt márciusról júniusra. Részletekért kattints!

Használj alkoholt!
Persze nem olyat, amit fogyasztunk, hanem a gyógyszertárakban kapható, 50 százalékos alkoholt. Ennek a használata nagyon egyszerű, hiszen egy rongyra téve csak át kell törölni az eszközeinket. Nem szükséges leöblíteni, hiszen az alkohol hamar elpárolog.

Ecettel a tisztaságért!
A 20 százalékos ecetről tudjuk, hogy kiválóan oldja a vízkövet, de sokan nem tudják, hogy segít a bakrétiumok elpusztításában is. Így érdemes fertőtlenítő híján ezt használni az eszközeink megtisztításőához.

Citrommal firssítsük a levegőt is
Cseppfertőzéssel terjedő betegségek esetén a citrom is segíthet a fertőtlenítésben, illóolaja pedig a levegőt is felfrissíti.


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail