Fotó: Unsplash.com/ZacharyStaines

Intim szőrtelenítés férfiaknak is? Nem gond!

Javában tombol a nyár, a hölgyek ilyenkor gyakrabban járnak hozzánk is, hiszen az állandó gyantázás elengedhetetlen a nyári időszakban. (Mondjuk szerintünk az év többi napján is, de most különösen szezonja van). De mi a helyzet a férfiakkal? Egyre többen gyantáztatnak, de nem mindenki vállalja...

A férfiak nagy része is szereti követni a divatot, és bizony nem mindenki rajong azért, hogy leborotválja a szeméremszőrzetét. Eddig a férfiak is, nők is sokkal zárkózottabbak voltak, de mindig volt egy olyan réteg, aki kozmetikusra bízta ezt a kényes témát.  A szőrtelenítés ma már higiéniai kérdés is, hiszen amellett, hogy megszünteti a kellemetlen szagokat, sokkal kényelmesebb, tisztább érzést biztosít. Persze vannak olyanok is, akik átesnek a ló túloldalára és extrém kérésekkel fordulnak kozmetikusukhoz, ezért nem csoda, hogy sokan nem is vállalják ezt a feladatot. Ugyanakkor, ha mindenki betartja a “szabályokat”, semmi gond nincs a férfiak intim gyantázásával sem. Szerencsére ma már egyre több helyen szívesen fogadnak férfi vendéget is, amit a kozmetika honlapján külön fel is tüntetnek.

Vagyis, ma már egyáltalán nem tabutéma az intim szőrtelenítés a férfiak körében sem. Sőt, vannak kozmetikák, amelyek kifejezetten intim gyantázásra specializálódtak.

– A 9 éves működésünk alatt azt vettük észre, hogy a férfiak körében is egyre nagyobb igény van az intim gyantázásra. Ennek természetesen több magyarázata is van. Egyrészt, maguk a nők terjesztették el, hiszen férjük, párjuk látta, mennyivel kényelmesebb, komfortosabb viselet, így nem csak szexuális, de higiéniai szempont is lett – tudtuk meg Nagy Krisztinától, a Naturiti intimkozmetika egyik tulajdonosától.  – Másrészt, egyre több olyan wellness hely és szolgáltatás születik – például a szaunák -, amelyek szintén hozzájárultak a fazonírozáshoz. A férfiak korábban leginkább borotvával oldották meg maguknak ezt a kérdést, csak nem számoltak a következményeivel – mesélte Krisztina, aki hozzátette: bizony a borotválás után a szőrtüszők, főleg ebben a nagy melegben elég csúnyán be tudnak gyulladni. Ezt leginkább a motorosok érzékelhetik, vagy akik éppen nyaralni indulnak és egy Magyarország- Horvátország távot vezettek le. De kétségtelen, hogy az egyik legnagyobb motiváció a komfortérzet, hiszen nálunk a szőrtelenítés után nem pattogzik ki a vendég bőre.
A kozmetika nagy hangsúlyt fektet a szakemberek kiválasztására is.  – Sajnos hallottunk már olyanról, hogy képzés nélküli alkalmazottak végzik a gyantázást, amely bizony problémákhoz vezethet, ezért érdemes olyan helyeket választani, ahol kifejezetten intim gyantázással foglalkoznak- javasolja Krisztina, aki a tavaly őszi Beauty kiállításon részletesen is beszélt a szépségipar ezen területéről.

Itt írtunk már a gyantákról és a gyantázási technikákról, katt ide!

Jótanácsok a vendégeknek

  • Tiszteljük meg a kozmetikust azzal, hogy tisztán érkezünk. Ha nincs lehetőség előtte zuhanyzásra, válasszunk olyan kozmetikát, ahol erre adottak a feltételek és van zuhanyzási lehetőség, vagy tartsunk magunknál intim kendőt.
  • Műszálas alsónemű kerülendő gyanta után
  • Gyantázás előtt ne igazítson a szőrzeten
  • Lehetőleg aznapra ne tervezzen a vendég se szoláriumot, se edzést, se szaunát, úszást

Még több hír a szépségipar világából!

Júniusi lapszámunkban egyebek mellett a legújabb technológiákról és hatóanyagokról, csúcstechnológiáról a szalonban, valamint high-tech eszközökről és hatóanyagokról is olvashatsz. Ha most fizetsz elő a Beauty-ra, meglepetés vár!

Kattints az ajándékért!


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail