Koppányi Emese: Ebben a győzelemben sok évi munka van

Hatalmas sikert arattak a magyar körmösök Las Vegasban, a NailPro Bajnokságon. Bakos Erika és Koppányi Emese több versenyszámban is megmérettették magukat. MInt kiderült, Emese felkészülése már tavaly szeptemberben megkezdődött…

Hosszú hónapok előzték meg a mostani győzelmet, hiszen a 2018-as Nailpro Kupa 2017 szeptemberében kezdődött Sacramentoban. Emese a felkészülést az egész szezonra szeptember elején kezdte meg.

– A versenyeken általában csak azokban a számokban szoktam indulni, amelyekben a tudásom magabiztos: épített francia versenyköröm, szalon kategória, stiletto és french twist. Tavaly úgy határoztam, hogy megpróbálom megnyerni az egész sorozatot, amihez az kell, hogy én érjem el a legmagasabb pontszámot a versenyek végére. Ez sajnos csak úgy lehetséges, ha minden versenyen, minden számban indulok, azon is ami alaposan kívül esik a komfortzónámon, hiszen ez azt jelenti, hogy a díszítő számokban is el kellett indulnom. Sok segítséget kaptam ehhez Erikától, nélküle azt sem tudtam hogyan is kell elkezdeni egy tip boxot, na meg egy fantasy nail artot!  Meg kell említsem még Snóbl Alexát is, aki a nyomdában segített. Nagyon köszönöm nekik.

Emese a szezonban tényleg minden számban kipróbálta magát, a pink and white-tól kezdve a fantasy nail arton, a bling-blingen, a króm-nyomdán, a design stiletton, soak off gélen, french twisten, 3D designon át a flat nail artig.

Szeptember óta összesen 8 aranyat, 5 ezüstöt és 4 bronzot nyertem. Ráadásul Las Vegasban megnyertük a csapatversenyt (1 kéz tipes versenyköröm 75 perc alatt, Erika ragasztotta és reszelte össze a tipeket, én kentem fel az anyagot, a férjem, Frederic Edange pedig bereszelte és polírozta a kész munkát), és megnyertem a Perfect Match kategóriát is, ahol egy modellen dolgozunk ketten (90 perc alatt kell elkészülni, az egyik versenyző épített francia versenykörmöt készít, a másik pedig ugyanezt, csak tippel.)

Ebben a számban egy japán lány volt a partnerem, Shiori Durham. Veterán kategóriában harmadik lettem 5 formában, és szalon körömben – tette hozzá Emese, aki Vegasban, a három napos versenyen, két napon keresztül 4-4 számban indult, ami azt jelenti, hogy reggel 8-tól délután 5-ig folyamatosan versenyzett, 40-50 perces szünetekkel. Az utolsó napra pedig csak a Fantasy Nail Art maradt.

– Nagyon szoros volt a verseny vége a második hely és közöttem. Vegas előtt csak 37 pont volt az előnyöm, végül 90 ponttal nyertem meg az összesítést. A verseny háziasszonyának esélye sem volt kimondani a nevem, mert az hamarabb megjelent a kivetítőn. Nagyon-nagyon boldog voltam, hogy én nyertem, mert ebben a győzelemben sok évi munka van, hisz rengeteget kellett ahhoz versenyezni itt, hogy pontosan tudjam, mit is szeretne látni a zsűri. 2011 óta egyetlen évet sem hagytam ki, de ez volt az első, hogy mindenhol, minden számban indultam. Szeretnék köszönetet mondani a modelleknek, mert nélkülük nincs verseny: Tamarának, Dettinek, Rebeccának, Lilinek és a barátnőmnek, egyben modellemnek, Vadné Pekarik Évinek, aki mindig mellettem volt, amikor szükségem volt rá, és immár 13 éve kísér el a versenyekre.

 

És természetesen a férjemnek, Frederic Edangenak, aki mindig támogatott, és a cégünknek a szponzorációért – tette hozzá Emese, aki azt is elárulta, hogy a szalonmunka Amerikában nagyon más, hiszen ott még mindig hódít a hagyományos manikűr.

– A versenyeket azért szeretem, mert itt tényleg az “igazi” Tom Holcomb-féle versenykörmöket kell készíteni. Nincs körömágy hosszabbítás, nincs csiszoló gép, nincs olaj használat, csak kézi reszelés, polírozás. A pontozás annyiban más, hogy itt először kiválogatják a top 10-et, és csak őket pontozzák. A többiek pontozólapot sem kapnak. Annak, aki még nem versenyzett, így furcsa lehet, de én már megszoktam.

Emese a tervei kapcsán elárulta, hogy semmiképp nem szeretné abbahagyni a versenyzést, de a kupáért nem indul többet, mivel elmondása szerint szörnyen stresszes, így csak azokban a számokban indul, amiket igazán szeret.

– Van még egy nagy álmom, Japánban versenyezni. Tudom, hogy nyerni ott nem tudok, de mindenképp szeretném egyszer megpróbálni. De még nem vagyok rá kész, rengeteget kell gyakorolnom. A feladat: két kéz francia építés dramatikus mosolyvonallal, lakkozás nélkül. Mindezt 90 perc alatt!

Olvasd el Bakos Erika beszámolóját is!

(Fotók: Facebook)

 

Te már előfizettél?

A Beauty Forum Magyarország piacvezető szépségszakmai magazinja. Naprakész leszel a kozmetikai újdonságokban, megismerheted a hatóanyagtrendeket és kutatási eredményeket. Megtalálod a smink, pilla, arc- és testápolási módszereket is. Évi 10 alkalommal jelenik meg.

Rendeld meg most! Katt ide!


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail