Speciális kezelésekhez, speciális fertőtlenítés

A járvány miatt, a higiéniai szabályokat eddig is alkalmazó kozmetikáknak is plusz fertőtlenítésről kell gondoskodnia. De mi a helyzet, egy ayurvédikus szalonnal? A kérdésre Hermann Mónika, kozmetikusmester, ayurvéda terapeuta adja meg a választ.

Az ayurvédikus kezelések megkezdése előtt, már a teret természetes füstölővel fertőtlenítjük, illetve illóolajat párologtatunk. A kezeléseink gyógynövényekkel és gyógynövényes gőzzel történnek.

A kezeléseink eleve egy speciális masszázságyon történnek, ami remekül mosható és fertőtleníthető. Az ayurvédikus kezelőkben a padlónak is könnyen tisztíthatónak kell lennie. Amikor a kezelés befejeződött, három lépésben tisztítjuk meg az ágyat és a helyiséget. A törölközőket is magas hőfokon mossuk és szárítjuk a tökéletes tisztaság és puhaság megőrzése érdekében.

Fertőtlenítés három lépésben

1.       A kezelés végeztével elsőként az alkalmazott olajat távolítjuk el az ágyról, majd mosószerrel lemossuk, szárazra töröljük.

2.       A második lépésben fertőtlenítjük, amit szintén szárazra törlünk.

3.       A harmadik lépés a helyiség fertőtlenítése, melyet zsírtalanító, fertőtlenítő felmosást követően gőzzel tovább fertőtlenítünk.

Speciális fertőtlenítők

■ Természetes füstölő: Különleges illatot áraszt, tisztítja a teret, nyugtatja az elmét.
■ Swedana boksz: Gyógynövényes gőzszauna.
■ Aroma diffúzor: Egzotikus fűszerek és virágok kombinációjával kiegészítve.

A szerző az Ayurvéda Szépség Center tulajdonosa és vezető oktatója


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail