Szépség, félelem és remény

Dudás Barbara alkotásában mindez benne van, s a bennünk lévő aktuális érzelmektől függően látjuk meg benne elsőnek a természet szépségét vagy a járvány okozta félelmeket. Egyszerre van benne a jelen és a jövő, és ez utóbbi kapcsán a remény. A ma mindannyiunkra jellemző kettős érzés, a vágy a szépségre, a természet és vele együtt a mi újjászületésünkre, miközben tele vagyunk félelemmel.
Fotó: Bellányi Tímea

A természet diadala

Hetek óta itthon vagyok én is, és miközben ugrásra készen várom az újrakezdést, van bennem aggodalom a vendégeim és a saját egészségem miatt. Ezek a belső történések vizuálisan merültek fel bennem, amit egy emberi arcon fejeztem ki.  Az arc itt pusztán a vászon, amin mindez megjelenik, nem az arcon magán van a hangsúly. A bal oldal, a vírus oldala lecsupaszított, itt nincs más, csak a vírus.
A jobb oldal a természet és a szépség oldala – itt nemcsak a színek jelzik az élet győzelmét a pusztulás felett, maga a természet jelenik meg a hajba applikálva, térben megjelenítve a bokrokat, a fákat, és a bárányfelhős eget.
Ecsetes, kézi technikával, vizes alapú testfestékkel dolgoztam. A pitypangokat a 3 D-s hatásért elől igyekeztem minél realisztikusabban megfesteni, hátul pedig (lyukacsos) szivacs-technikával foltszerűen ütögettem fel a messzeség, a tér érzékeltetésére.
A modell, Nyitrai Réka, a párom kislánya

Dudás Barbara
Sminkmester, sminkoktató. Smink Európa-bajnok (2003), testfestő világbajnok (2004), OMC testfestő világbajnok és smink világbajnok 3. helyezett (2010).


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail