Tavaszi bőrfrissítés

Oxigént a bőrnek!

A hosszú, hideg tél megviselte szervezetünket, lelkünket és bőrünket.
Az évszakok változásával mások a bőrápolási feladatok, hiszen az időjárás viszontagságai, a szél a csapadék, a hideg és a meleg különböző mértékben veszik igénybe bőrünket.

A zord időjárás, a vitaminokban szegény táplálkozás, kevés mozgás a szabadban, a napfény hiánya egész szervezetünket megviseli, különösképpen a bőrünket.
A tél nyomai tükröződnek bőrünkön: sápadtabb, fakó, enervált, ellenálló képessége csökken.
Ilyenkor van a legtöbb tennivaló a bőrünkkel, a testünkkel, a lelkünkkel és az egész szervezetünkkel.
Tavasz közeledtével, ahogy a természet, úgy a szervezetünk is újraéled és próbálja fokozatosan feltölteni tartalékait friss energiával. Ez a friss energia, friss oxigén az, amely a megviselt arcbőrt is újra éleszti.
Fontos a bőr alapos kitisztítása, anyagcseréjének fokozása és a megfelelő vitamin-, és ásványianyag-pótlás.
Ezek fokozzák a bőr életképességét, frissességét, üdeségét.
Az oxigén kezelés lényege az, hogy egy intenzív vérbőség és anyagcsere fokozó kezelés hatására beáramlik az oxigén dús vér a sejtekbe, szövetekbe, mellyel párhuzamosan kiáramlanak a toxikus anyagok, s ahogy megteremtődik az egyensúly, azonnali eredményt mutat a vendég bőrképén. Minden bőrnél rendkívül látványos és megfelelő komfortérzetet biztosít, de mégis a legeredményesebb a stresszes, megviselt, fakó, szürkés, dohányos, tág pórusú, olajos szeborreára hajlamos bőr esetén.

Egy oxigénes kezelés három fázisból áll

1. előkészítő fázis
2. bőrregeneráló fázis
3. bőrvédő fázis

1. Előkészítő fázis

Letisztítás: a folyamathoz mandulakivonatot tartalmazó lágy, tisztító emulziót alkalmazunk, amely rendkívül könnyedén leoldja a szennyeződést és a sminket a bőrről anélkül, hogy megváltoztatná annak pH-értékét vagy víztartalmát.
Tonizálás: az alkoholmentes lotion tonizálja, felfrissíti a bőrt és enyhe vérpezsdítő hatásával fokozza a mikrokeringést, segítve az apró hajszálértágulatok átjárhatóságát.
Peeling: hatására könnyedén leválnak az elhalt szarurészecskék.
Sejtmegújító hatású és elősegíti a bőr további hatóanyag felszívódását. Hatására a bőr kisimul és szinte „fellélegzik”.

2. Bőrregeneráló fázis

Táplálás: ebben a fázisban egy 3 komponensű lágy krémpakolást alkalmazunk, amely az egész arc-nyak-dekoltázs ápolását szolgálja azonnali eredménnyel.  A pakolás tökéletes hasznosulását fokozhatjuk légmentesen lezárt E-vitaminnal dúsított paraffin álarccal, vagy a még tartalmasabb parafango pakolással.
A Parafango valójában 2 komponensű elegy, melynek egyik része a fehér paraffin, a másik a fangó, amely az oldott hatóanyagok összessége, tartalmazva a periódusos táblázat szinte összes hasznos elemét. hatóanyagai regenerálják a megviselt bőrt, helyreállítják hidratáltságát.
A maszk alatt kellemesen pihenhet és relaxálhat a vendég, miközben csodálatosan feltöltődnek a bőr kimerült tartalékai.
Masszázs: ebben a fázisban folytatjuk a kényeztetést, miután levettük az álarcot. A maradék pakolás könnyű masszázst biztosít számunkra, amit néhány csepp oxigén-szérummal gazdagítunk.  Hatóanyagainak köszönhetően fokozza a sejtlégzést, serkenti a sejtmegújulást, csökkenti a az öregedés jeleit. A látható ráncok hosszúsága és mélysége erőteljesen csökken, serkenti a bőr elasztin és kollagén szintézisét.

3. Bőrvédő fázis

Végső táplálás: ebben a fázisban zárjuk le a kezelést és engedjük útnak vendégünket. Az alkalmazott oxigénes krém védi a bőrt a káros hatásoktól (szabadgyök, UV-sugarak, külső kedvezőtlen hatások). Erősíti a sejthártyát, alaposan hidratál, növeli a bőr vízvisszatartó képességét, szabályozza a mikrokeringést, elősegíti a hajszálerek átjárhatóságát, oxigén dús vérrel látja el a szöveteket.
Az otthoni ápolásra is fontos nagy hangsúlyt fektetnünk, mellyel a kezelés hatását jelentősen megnyújthatjuk. A lakossági termékek fokozzák a bőr természetes regenerációját és megújulását.

Szilágyi Anita

Ezt olvastad már?

Minden megosztás számít!
FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail

Vélemény, hozzászólás?