Juhász Klári: Elszomorít az, ami most történik a szakmámmal

Soha nem múló lelkesedéssel oktatja immár 20 éve a kozmetikusokat Juhász Klári, aki az oktatási változások miatt mindössze 1.5 évig taníthat ebben a rendszerben. És bár az elkeseríti, ami a szakmában történik, mégsem aggódik, hiszen mindig felkészült a változásra, az új kihívásokra. Jelenleg gyógyszerész asszisztensnek tanul, szabadidejében pedig vendégeket fogad a kozmetikájában egy kis kényeztetésre. Vele beszélgettünk múltról, jelenről és jövőről. … Bővebben »

Kajtár Zsolt: Együtt meg tudjuk oldani a problémákat

(Hirdetés) A tavaszi, koronavírus-járvány miatti rendkívüli veszélyhelyzet a szépségipari szakemberekre és a piacon szereplő cégekre is hatással volt. Sokan bezárták szalonjukat, rengeteg márkának pedig jelentősen visszaesett a forgalma. Hogy a Yamuna hogyan élte túl ezt az időszakot, min dolgoznak most és mik a terveik a jövőre nézve, azt Kajtár Zsolt, a Yamuna Kft. alapító tulajdonosa mesélte el a Beauty Forumnak…. Bővebben »

Kalcsu Balázs: Szemléletváltás kell a sikerhez

Ma már általánosságban elmondható, hogy egy kozmetikus sikere nem csupán a szakmai ismereteken múlik. Nagyon sok jól képzett szakember kerül ki az oktatási intézményekből, de a hatalmas versenyben csak azok tudnak igazán kiemelkedni, akik egyfajta üzleti szemléletet is el tudnak sajátítani. Tehát pl. a marketing és az értékesítés sem áll tőlük távol. Kalcsu Balázzsal, a Kalcsu Cosmetics ügyvezető igazgatójával beszélgettünk…. Bővebben »

Bánhegyi Zsolt: Az alapvető cél a túlélés volt

Jó két hónapja tart Magyarországon a járvány, a járványveszély és a kijárási korlátozás. A kozmetikusok az első perctől ellentmondásos intézkedésekbe botlottak, botlanak bele, kezdve attól, hogy nyitva tarthatnak, ámde a másik oldalról a vendégnek tilos kozmetikai szolgáltatás miatt elhagynia a lakhelyét…  Még mindig rengeteg a megválaszolatlan kérdés, és Bánhegyi Zsolt az egyike azoknak, akik a különböző szakmai Facebook-csoportokban igyekeznek választ találni az égető kérdésekre, márkasemlegesen. Ennek kapcsán kerestük meg őt.  … Bővebben »

Tóth Kati: Boldoggá tesz, ha a vendég feltöltődve megy el tőlem

41 éve van a pályán Tóth Kati, aki a mai napig abban az épületben fogadja a vendégeit, ahol anno édesanyja kozmetikája megnyílt, gyakorlatilag hazánkban első „maszekként” a piacon. Kati, aki a legutóbbi Beauty kiállításon átvehette a Szakmai-díjat egyebek mellett arról is mesélt, hogy hogyan csodálta csendben édesanyja masszázsmozdulatait az iskolából hazaérve, de azt is elárulta, hogy véleménye szerint mennyit változott a szakma az elmúlt bő negyven évben és miben látja a szépségipar jövőjét. … Bővebben »