Íme, a kozmetikusoktatás változásai és a gyakorlati oktatás kritériumai

A kozmetikusoktatás az elmúlt több mint 10 évben rengeteg változáson ment keresztül. A júlis 1-ével a felnőttképzésben – december 31-ig indíthatnak a felnőttképzők szakképzést – és szeptember 1-ével az alapképzésben életbe lépő legutolsó változtatás radikálisan változtatja meg a szakma jelenét és jövőjét.  Az új rendszert Juhász Klári kozmetikusmester, biológia-kémia szakos tanár és Móró Gabriella, a BKIK Kézműipari Tagozat XVII. Egészségügyi Szolgáltató Osztály, Kozmetikus Szakma Csoport elnöke ismerteti…. Bővebben »

Így változik az oktatás szeptembertől

2020. szeptember 1-től változik az OKJ-s képzés, amely érinti a szépségszakmai képzést is. A fodrász, kézápoló-és műkörömépítő, lábápoló, kozmetikus technikus alapszakmák csak iskolarendszerben, technikumban oktathatóak, szemben az eddigi rövidebb tanfolyamokkal. Hogy a változás pozitívan hat-e a szépségszakmára, egyelőre nem tudni, az biztos, hogy a szakma vezetői az egyeztetések során szerették volna elérni, hogy kizárólag érettségi után lehessen a kozmetikus szakmát oktatni, ezt azonban nem vették figyelembe a törvényalkotók. … Bővebben »

Ne hagyd ki az ősz legfontosabb szakmai eseményét a városodban!

(Hirdetés) Az Afrodita Cosmetics már 10 éve rendszeresen rendez szakmai napokat a magyar kozmetikusok számára. A cég szívügye a folyamatos szakmai képzés, szóval ha még nem voltál egy szemináriumukon sem, most itt az idő, hogy megtapasztald, mennyire hasznos egy ilyen remek hangulatú szakmai továbbképzésen részt venni, és megismerni az izgalmas újdonságokat. Novemberben három forró témával várnak minden érdeklődőt…. Bővebben »