A rosacea holisztikus kezelése

Korábban a dermatológia a rosaceát alkati vagy örökletes kóros adottságnak tartotta. Ma már tudjuk, hogy ezt a sokakat érintő, kellemetlen kórképet az elveszített bőregyensúly következményei okozzák, és a legtöbb esetben komplex bőrmegújítással sikeresen kezelhető.

A bőr egyensúlyvesztését a bőr szerkezeti károsodása és a bőrfertőzés váltja ki. Tartós, krónikus bőrproblémát az okoz, ha a kötőszövet is érintetté válik.
A kötőszöveti megvastagodás okozza az extrém érzékenységet, kipirulást, majd később a fokozott erezettséget az arcon, mert az arcbőr teljes lezáródásával blokkolódik az egészséges bőrflóra, az atkák bezáródnak a bőrbe, lefertőzve a bőrt és a kötőszövetet. Ilyenkor alakulhatnak ki krónikus gócok és az akut gyulladások, a szervezet pedig fokozott faggyútermeléssel, szarusodással vagy kötőszövet-megvastagodással reagál.

Sokszor tapasztaljuk, hogyha meg is szűnnek a kiváltó okok, a bőregyensúly magától nem áll helyre, mert a bőrprobléma – fertőzöttség, fokozott szarusodás és a kötőszöveti lezáródás – ördögi körként fenntartja önmagát.  Megoldást a komplex bőrmegújító kezelés ad, mellyel kialakítható a normál bőr állapota.

A Demodex atkák szerepe

Ha eltolódik a bőregyensúly, ezen organizmusok a bőr pórusaiba telepednek, és ha túlzott módon elszaporodnak, további nagy károkat okoznak a bőr élettanában, szerkezetében.
A csak mikroszkóppal látható, körülbelül 0,1-0,4 mm-es szőrtüszőatkának két fajtáját különböztetjük meg:
■ A demodex folliculorum elsősorban a hajas fejbőrbe telepszik, a hajtüszőkből él, azokból táplálkozik,
a demodex brevis pedig az arcbőr pórusaiban telepszik meg.
Az első típus felelős sok esetben a haj ritkulásáért, a hámló, korpásodó fejbőrért, az utóbbi viszont az arcbőr épségét károsíthatja. Az atkák csápjaikkal mechanikailag is károsítják a bőrszerkezetet, de a legnagyobb veszélyük, hogy a faggyúval táplálkozó atkák ürülékében, illetve elpusztulásuk után a maradványaikban is gyulladást okozó, gennykeltő baktériumok, vírusok vannak, amelyek kötőszöveti gyulladást, immunológiai károsodást, aknét, rosaceás tünetek kialakulását okozhatják.
Az atkák, ha már megtelepedtek, nagyon nehezen bírhatóak távozásra. Erős ösztönös védekezési mechanizmusaik vannak, a „támadásra”, a vegyszerekre erős védekezéssel reagálnak, és ha egy populáció kipusztul tőlük, a pete formában lévők kikelve már rezisztensé válnak a vegyszeres hatóanyagra.

 

A holisztikus bőrmegújítás bio-módszerrel „eteti” őket, olyan készítményekkel, amelyeket szeretnek. A hatóanyagok összezavarják a hormonrendszerüket, a hatásukra elfelejtenek enni, szaporodni, és végül szépen kikopnak a bőrből.
Tartósan kizárólag a bőrszerkezet normalizálásával szabadulhatunk meg tőlük.

A teljességre törekedve

A szép és egészséges arcbőrt az alapoktól érdemes felépíteni. A holisztikus bőrmegújítási módszer magában foglalja a mély szövetek regenerációját, a bőr szerkezetének regenerálását, megújítását és a mély szervi belső okok kezelését.

A bőrmegújítás elengedhetetlen feltétele a sejtszintű, intenzív hatóanyagokkal történő bőrszerkezeti regeneráció. A mély szöveti regenerációt az arc izomzatának manuálterápiás kezelése, a bio arcplasztika biztosítja, mely a bőrmegújítás alapját adja. Végül az egész arccsont, izom, kötőszöveti rendszere újjáépül, és a bőr szerkezete is megújul.

Szükség esetén megszüntetjük a szerkezeti károsodás miatti bőr és kötőszöveti terheltséget – a mikroorganizmusok, gócok, felesleges faggyú szintjén –, és normalizáljuk a pórusok méretét.
A rendellenesen megvastagodott kötőszövetet és/vagy szaruréteget kristályos mikrodermabrázióval (csiszolással) szükséges eltávolítani. A felhám elvékonyodása miatt ez komplikált, de a bőrmegújítási módszer épp azért sikeres, mert az intenzív bőrépítő hatóanyagok gyorsabban regenerálják a bőr szerkezetét az alsó szintekről felfelé, mint amilyen mértékben a felesleges felszíni réteg csiszolása történik.

Az intenzív bőrregenerálás biztosítja, hogy télen-nyáron biztonságosan csiszolható az arcbőr. Tapasztalatunk azt mutatja, hogy nyáron kedvezőbbek hozzá a feltételek, de az intenzív fényvédelem nyáron és télen is elengedhetetlenül fontos. Közvetlenül napoztatni nem szabad mindaddig, míg a bőr normalizálódik.

Magas dózisú hightech hatóanyag-kozmetikumok

A speciális sejtszintű biotech hatóanyagok és natúr, tökéletesen tiszta növényi anyagok  alkalmazásával érhető el a szükséges bőrregeneráció. A bőrfunkciót támogató, szerkezeti felépítését felgyorsító hatóanyag-kozmetikumokkal segítik a bőrmegújítást. A hatóanyagok tudatos kombinálásával a hatásmechanizmusok maximalizálhatóak. Alkalmazásukkal lehetséges intenzíven csiszolni a sérült arcbőrt, hogy a megvastagodott kötőszövet  eltávolítható legyen és bőrszerkezetben kialakult barlangjáratok is megszünjenek.

A kezelés lépései

  1. A Demodex atka populáció normalizálása – a bőrszerkezet károsításában és a bőrproblémák kialakításában a legjelentősebb a szerepe. Nem csupán a mennyiségére, hanem az agresszivitására is érdemes figyelemmel lenni. Vannak esetek, amelyeknél kevesebb atka is komolyabb gyulladást okoz, az atkákban lévő baktériumok erősebb agresszivitása miatt.
  2. A gyulladás csökkentése és a bakteriális fertőzés ápolása természetes és modern hatóanyagokkal.
  3. A gyulladást keltő gócok eltávolítása – a szakszerű manuális mélytisztítás segíti az egészséges bőrszerkezet kialakítását.
  4. A stressz miatt kialakult izomfeszültségek oldása – a sorvadt izmok mobilizálása, az arc vérkeringésének helyreállítása, az oxigenizáció és tápanyagellátás normalizálása, és a nyirokrendszer felszabadítása.
  5. A bőrszerkezet sejtszintű megújítása modern bőrazonos hatóanyagokkal, és a biotechnológia által fejlesztett nanopeptidekkel, melyek a sejtek DNS-ét kódolják át a helyes működésre.
  6. A rendellenesen megvastagodott szaruréteg, illetve rendellenesen megvastagodott kötőszöveti réteg eltávolítása steril kristályokkal történő vákuumos csiszolás által.
  7. Faggyúszabályozás, amely leggyakrabban a T-zóna területén szükséges.
  8. 8. Belső okok (belső gyulladásos gócok, allergia, a táplálékintolerancia, a gluténterheltség és a gluténmérgezés) kiszűrése és megszüntetése.

Fizess elő a magazinra! 

Érdekelnek az innovációk? Mindent szeretnél tudni a szakmáról? Fizess elő a Beauty Forum magazinra, és a sok hasznos információ mellé még egy meglepetést is kapsz!

Kattints az ajándékért! 

 


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail