Fotó: Fotolia.com

Bőrmegújító kémiai peeling

Miért végezzünk kémiai hámlasztást a kozmetikában? Mert egyrészt rengeteg problémát kezelhetünk ezzel a hámlasztás-típussal; másrészt a hatása összetett: a hámlasztás mellett a bőrszövetet regenerálódásra és megújulásra is stimulálja, meglehetősen erőteljesen.

A bőr megújulási folyamatát a leghatékonyabban kémiai hámlasztással tudjuk elősegíteni. Amikor a bőr fiatal, a fiziológiai folyamatok normálisak, egy bőrsejt körülbelül 28 nap alatt éri el a bőr felszínét; 30 év felett, azon felül, hogy jelentkeznek az első károk a bőrön (photoaging), a sejtmegújulási ciklus elkezd lassulni.  Ahogy az évek haladnak előre, ez a ciklus meghosszabbodik, egészen két hónapig is eltarthat. Ezzel párhuzamosan progresszív ceramidvesztés is történik – azaz a a bőrsejtek összetartását biztosító „cement” meggyengül. Ennek a folyamatnak az eredményeképpen a bőr fakó és megvastagodott képet mutat. Ez a megvastagodott bőrréteg melanint is visszatart, emiatt a bőrkép gyakran nem homogén. A bőrmegújulási folyamatban bekövetkező zavarok bőrproblémákhoz és bőr öregedéshez vezetnek.

Szeretnéd fejleszteni a tudásod? Eseménynaptárunkban számos oktatást is találsz! Kattints! >>

Milyen bőrproblémára javasolt?

 • Ráncok kezelésére.
 • A bőrszerkezet javítására.
 • Pigmentációs zavarok kezelésére.
 • A fénytelen, fakó, élettelen bőr kezelésére.
 • A kollagén termelődésének fokozására.
 • Napkárosodott bőr kezelésére.
 • Dohányos bőr kezelésére.
 • Durva, érdes bőrfelszín kezelésére.
 • Tág pórusok kezelésére – a pórusok falát is tisztítja, ott is oldja az elhalt hámsejteket.
 • Csökkenti a faggyúmirigy túlzott működését.
 • Aknés vagy aknéra hajlamos bőr kezelésére.
 • Hegek kezelésére.

Az összes felsorolt bőrproblémát eredményesen tudjuk kezelni ezzel az eljárással. Ezért végezzünk kémiai hámlasztást a szalonban – ez a válaszunk a fent feltett kérdésre.

Minden, amit a peelingről tudni kell! Kattints! >>

Hatóanyag-szinergia

A kémiai peeling hatása összetett, hámlasztást okoz, de erőteljesen stimulálja a bőrszövetet a regenerálódásra és a megújulásra. A hámlasztó kezeléseknél a hatóanyag-szinergiák hoznak látványos eredményt.
A profi hámlasztó termékekben hatóanyag szinergiákat alkalmazunk, nem egy savat, hanem sokfélét, melyek kiegyensúlyozzák egymás hatását
, sokféle problémát oldanak meg, biztonságosan használhatóak, és egyúttal a bőrt hidratáló, regeneráló, illetve antioxidáns hatóanyagokat  is juttatnak a bőrbe.
A kémia peeling erőssége és hatása nemcsak a savak koncentrációjának a százalékától függ, hanem nagymértékben a pH-értékétől is.

Melyik sav mire jó?

AHA savak: pédául glikol-, tej-, mandula-, alma- és citromsav.  A vízben oldódó savfajták közül ezek a legismertebbek. A bőr felszínén dolgoznak, elsősorban az anti-aging hatásukért alkalmazzuk. Kiválóan kezelik a pigmentfoltokat, a ráncokat, az AHA-savak a mélyebb hidratációt is segítik, ezért minden más bőrápoló termék is jobban hasznosul az AHA-savak használata után.

– A glikolsav az AHA-savak között a legismertebb, nagyon pici a mérete, mélyre tud felszívódni, kiváló az anti-aging hatása, de nagyon érzékeny bőrre nem javasolt.
– A tejsav már az érzékenyebb bőrökre is jól alkalmazható, és nagyon hatékony vízmegkötő és hidratáló tulajdonságokkal rendelkezik.
– A mandulasav eredményesen kezeli a zsíros, problémás bőröket, mert kiváló az antibakteriális hatása.
– Az almasav a gyümölcsökben és a zöldségekben található meg. Kulcsszerepet játszik a sejt energia termelésében. A citromsav a citrusfélékben található meg, összehúzó, hámlasztó és regeneráló hatású.
BHA-savak, például a szalicilsav: zsírban oldódó sav, aminek köszönhetően képes a pórusok mélyére hatolni, és ott kifejteni a hatását. Ezért ideális a tág pórusú, mitesszeres, pattanásos bőrökre, nagyon jó gyulladáscsökkentő hatása is van.
PHA-savak, például a gluconolactone és a lactobionsav.  Ezek az úgynevezett újgenerációs hámlasztó anyagok. Nagyon kíméletesek, nagy molekulaméretű savak, a bőr kiválóan tudja tolerálni ezeket az anyagokat – halványítják a pigmentfoltokat, és remek antioxidáns hatást biztosítanak, emellett támogatják a bőr hidratációját is.

Létfontosságú a megfelelő konzultáció!
Itt fokozottan érvényes a szabály, hogy minden vendégnek más a bőrállapota, a bőrigénye, ami nagymértékben függ a bőrproblémától és a bőr érzékenységétől is. Nincs egy egységes recept, ami mindenkinél ugyan úgy működik. Ezért alapelv, hogy meg kell figyelni a bőr reakcióit minden vendégnél.

Kúrában alkalmazzuk!

Kúrában érdemes eladni a kezeléseket. A konzultáció után eldönthetjük, hogy hány kezelést javaslunk. Természetesen nagyon függ a vendég lehetőségeitől is, hogy mennyi ideje van, de makacs problémáknál érdemes rábeszélni őt a kúrára. Mindenesetre akkor eredményes a kezeléssorozat, ha legalább egy hónapig hetente ismételjük, és otthoni terméket is adunk hozzá, ami a mindennapos stimulációt biztosítja az intenzív hatáshoz. Nyáron nem ajánlott az intenzív kúrakezelés, egy évben kétszer javasolt a kúra igénybevétele. A kúrák ideje alatt fontos, hogy fényvédőt is alkalmazzunk.

A szerző a Vagheggi Magyarország szakmai és kereskedelmi vezetője www.vagheggi.hu


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail