Fotó: fotolia.com

Férfi bőr lézeres kezelése

Egy férfinak nemcsak a bőre, az elvárása is más a kozmetikai kezelésekkel szemben, mint egy nőnek. Az erősebbik nem a gyors, látványos és fájdalommentes megoldásokat szereti, és imádja a hightech dolgokat, mint amilyen a softlézer is.

Egy férfi nem igazán örül, ha az arctisztítás nyomai miatt napokig magyarázkodnia kell, nem szereti a pakolásdarabokat szedegetni a hajából. Pontoson ilyen hightech eljárás a softléter-terápia, amely a férfi kezelések széles skáláját biztosítja.

Segítség aknék és hegek esetében
A borotválkozás utáni szőrtüszőgyulladás teljesen általános férfiprobléma
. A kombinált kék és piros lágylézerkezelés, akár csak helyileg, egy-egy pontra koncentrálva azonnali megoldást nyújt a kellemetlen bőrtünetre. Az egész arcot kezelve, szükség esetén kúraként, teljesen meg tud erősödni a bőr immunitása, és a borotválkozás utáni kellemetlenség hamarosan csak emlékfoszlány lesz.
A férfihormonok hatására az urak faggyútermelése fokozottabb, mint a nőké. Ezért is küzd annyi pubertás fiú aknéval az arcán és a hátán. Az aknék tisztítása pokoli fájdalommal járhat helyenként. A probléma súlyosságától függően 1 hét és 6 hónapnyi időintervallum alatt teljesen megszüntethető a gyulladás, mi több az aknék helye nyomtalanul gyógyul. Egyenletes, lyukak, hegek nélküli bőrképet tudunk létrehozni a kombinált, kék-piros és közeli infravörös lágylézer-terápiával.
A férfi bőr szerkezetileg is más, mint a női. Sokkal olajosabb és sokkal inkább jellemző a pubertásból megmaradt akne utáni atrófiás heg. Ezek a hegek is kiválóan kezelhetők közeli az infra- és piros lágylézerrel.

A hajhullás megállítható
Ugyancsak az erősebb nemet érinti nagyobb százalékban az idő előtti kopaszodás. A kopaszodást az androgén hormon túlsúlyának számlájára írják, és persze megkülönböztetünk sok féle hajhullást. A kontraindikációkat kizárva szerintem érdemes megpróbálni a lézereskezelést, mert a korai stádiumú hajkopás eredményesen kezelhető piros és közeli infravörös lágylézerrel. Álmokat ne ígérjünk, de a hajhullás megállítható, és rendszeres kezelés mellett új hajszálak növekedése is megfigyelhető, ha nincs szervi oka a problémának.
A férfiak ugyanolyan hiúak magukra, mint a nők, ha nem jobban, ezért is kapják fel a fejüket rögtön a ránckezelés hallatán. A megereszkedett arckontúrokat a közeli infravörös lágylézer-zuhannyal gyönyörűen tudjuk feszesíteni, a ráncokat pedig a piros lágylézer fogja kisimítani.

Mi is az a kombinált kék és piros lágylézer kezelés? A bőrt letisztítás után 415 nm (nanométer) hullámhosszú kék lézer fénnyel, majd 660 nm hullámhosszú piros lézerfénnyel kezeljük. A nagyobb gyulladtabb aknékat helyileg sugározzuk be, majd pásztázva átmegyünk az egész kezelt felületen a kék, ezt követően a piros softlézerrel.  A kék és a vörös fény szinergista hatást kifejtve javíthatja az akne állapotát antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatáskombinációja révén. A besugárzás eredményeképpen a gyulladás megszűnik, az akne összébbhúzódik, végül teljesen eltűnik.

Tudományos vizsgálatok igazolják, hogy az aknéban található propione baktériumban kék (415 nm) lézerfény hatására porfirin vegyület termelődik, amely a baktérium pusztulását eredményezi. A piros (660 nm) lézerfénnyel besugárzott makrofágokból olyan citokinek szabadulnak fel, melyek aktiválják a fibroblasztok termelődését, ezáltal szabályozva a gyulladásos folyamatokat elősegíti a sebgyógyulást. Bizonyítást nyert, hogy a sejtmembrán kalciumionokra vonatkozó átjárhatósága is kedvezően változik a piros lágylézer hatására.

A piros és a közeli infralézer hatására a sejtekben az ATP (Adenozin trifoszfát) szintézis aktivizálódik és a sejtek bio-energetikai egyensúlya helyreáll. Fokozódik a mikrocirkuláció, a sejtregeneráció és az új sejtek képződése. Egyszóval, mind a piros, mind a közeli infralézer hatására a bőr önregenerációs folyamatai beindulnak, ezért is alkalmazható hajhullás és az akne nyomában keletkező atrófiás hegek kezelésére. A közeli infralézer a mélyebb rétegekben dolgozik, ezáltal az izmokat regenerálja, melynek eredménye a rugalmasabb, feszesebb bőr lesz. A piros lézer a szarkalábakat, a mély betört ráncokat simítja ki.

Biostimuláció
A lézeres kezeléseket desincrustációval vagy hidroabrázióval készítem elő, mert a zsírtalanított, tiszta felületű bőrben a fény könnyebben nyelődik el és jobban hasznosul. Ezeknek a kezeléseknek nincs hatóanyag-igényük, mert mindegyiknél a lágylézer fény biostimuláló hatása érvényesül. Nincs semmi kellemetlen érzés, nincs fertőzésveszély és az aknék maguktól megsemmisülnek a kék lézerfény hatására, a piros és közeli infra-lágylézer pedig gondoskodik a megfelelő sejtregenerációról, az új sejtek képződéséről, a hajhagymák regenerálásáról, az új hajszálak keletkezéséről, a kopaszodás megállításáról, a hegek eltüntetéséről a bőr kollagénállományának megújulásáról, a feszesedéséről, a ráncok kisimulásáról.

A szerző a Corvin köz Oktatási Központ gyakorlati oktatója, a Vanilla Day Spa tulajdonosa


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail