Fotó: Shots Studio/Shutterstock.com

High-tech eszközök és hatóanyagok

Nem egyszerű kérdés, hogy kinek mi számít high-tech-nek egy kozmetikában. A kozmetikai szalonokban egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a csúcstechnológiájú gépek megvásárlásához. Ahhoz, hogy megfelelő eredményeket érjünk el, nem elég csak ezeket a készülékeket megvásárolnunk, hanem megfelelő diagnosztikát kell felállítanunk, az arc és a testkezelések esetén. Tudnunk kell kiválasztani a legmegfelelőbb eljárást, hogy vendégünk a kezeléssorozat végén 100 százalékban elégedett legyen. Elengedhetetlen a vendégek megfelelő tájékoztatása a várható eredményről, illetve az elő- és utókezelésről.

 Számomra két iránya van a high-tech eszközöknek a kozmetikában.

Az egyik csoportba azokat a technológiákat sorolnám, amelyek kivételes technikai fejlesztések eredményeképpen kerültek kialakításra, és olyan kutatási eredményeket összegeznek, amelyek harmonizálják a mérnöki tudást és az emberi test folyamatainak a tökéletes ismeretét.

Ilyen eljárások….

Biostimuláció

A biostimuláció, biológiai és fiziológiai folyamatok serkentése fizikai hatás segítségével. Működési elve megfelel a természetes izom-összehúzódásoknak, amelyeket alap esetben az ideg-impulzusok irányítanak.
Felhasználási területei: alakformálás, fogyasztás, cellulit kezelés, nyirokmasszázs, salaktalanítás, arcfiatalítás, izomfejlesztés

HIFU

Az HIFU fókuszált ultrahang energiával áthatol a bőr felszíni és mélyebb rétegein, eléri a SMAS (a bőr és az izomzat közötti kötőszövetes réteg) szintjét.
A fókuszált ultrahangos kezelőfejjel pontosan szabályozott energia mennyiséget lehet eljuttatni 1,5/3/4,5 mm mélyen a szövetekbe. A hőmérséklet a célterületen 65-85 °C közé emelkedik egy kis időre.

A képződött hő hatására termo-koagulációs pontok jönnek létre a bőrben található kötőszövet rostos szerkezeteiben, (mélységtől függően akár a SMAS-ban) hatására azonnali roströvidülés történik, ami már a kezelés után látványosan feszesebb bőrképet eredményez. Majd a mikrosérülések gyógyulása során bekövetkezik egy hosszú távú hatás is, ami a fibroblast sejtek kollagén-elasztin-hyaluronsav termelődésének a következménye.

Frakcionált rádiófrekvencia

A fókuszált rádiófrekvencia hőenergiája a tipen látható érintkező-pontok alatt penetrál a bőr mélyebb rétegeibe, ahol a kollagénrostokra hat. Eközben a felszínen pontszerűen létrejött hőkárosodást hoz létre, sértetlenül hagyva a köztes szöveti részeket, ahonnan el tud indulni a gyógyulási folyamat. Ennek a két mechanizmusnak köszönhetően jön létre a frakcionális RF bőrmegújító és bőrfeszesítő hatása. A létrehozott hősérüléseknek köszönhetően először azonnali szövetfeszesítés jön létre. Ezt követi a 2-4 hónap alatt felépülő, a fibroblast állomány rekonstrukcióján alapuló neo-collagenesis folyamat, amely során egy hosszútávú face-lifting és arcfeszesítő hatás alakul ki.
ELOS®
Az ELOS® technológia egy védett eljárás, amelynek tulajdonosa a Syneron-Candela vállalat. Ennél a technológiánál két energia fajtával dolgozunk: fényenergiával (IPL vagy dióda lézer) és a rádiófrekvenciával. Ebben az esetben a rádiófrekvenciát nem csak melegítésre, hanem a bőr ellenállásának mérésére is használják. Így, folyamatosan monitorozva a bőrt, hogy mindig az optimális beállítási értékeket használjuk, ezáltal sokkal eredményesebbé és biztonságosabbá téve a kezelést.
LED technológia
Egyre szélesebb körben használják az orvos-esztétikai és kozmetikai kezelések esetén a LED-terápiát.
Régóta ismert a fény kedvező élettani hatásai. A fény különböző hullámhosszúságú  sugarait széleskörűen alkalmazzák a gyógyászatban és a szépségiparban.
A kezelés önmagában is alkalmazható. De más technológiák kiegészítő kezeléseként még inkább látványos eredmények érhetőek el.

Néhány szín kozmetikai jelentősége:
Piros (780-640 nm): A vérkeringés fokozása, fájdalomcsillapítás, növeli a sejtaktivizálást, fokozza a fibloblast-sejtek aktivitását, öregedéskésleltető, bőrfeszesítés, a bőr rugalmasságának fokozása.
Kék (490-430 nm): Bőrproblémák csökkentése, akne-kezelés, a faggyútermelés normalizálása, gyulladáscsökkentő, antibakteriális, sebfertőzés kezelése, sebgyógyítás
Zöld (550-490 nm): Javítja a bőr ellenálló képességét, halványit, a faggyútermelés normalizálása, regeneráló, nyugtató.
Ibolya (430-380 nm): Nyugtatólag hat az idegrendszerre, izomlazító, segíti az elszarusodást, fokozza a bőr védekező funkcióját.

„Pluszos” gépek
A high-tech egy másik megközelítése, amikor nem túl bonyolult az alaptechnológia, de arra olyan pluszfejlesztéseket kapnak, amitől mégiscsak többletet ad az adott gép a piac hasonló szereplőihez képest.

Ilyen, például amikor az Rádiófrekvenciában be van építve a hőmérő, a LED-technológia vagy az automatikus MHz váltás.

De erre jó példa néhány testkezelő készülék is, amikor az alaptechnológiák megint csak viszonylag egyszerűek, de technikailag magas szinten megvalósítottak, és ráadásul egy kezelőfejbe építve biztosítják a kezelések testre szabhatóságát, illetve a technológiák szinergiája a legprofesszionálisabb.

Számos készülék esetén többfajta technológiát ötvöznek egy kezelőfejben.

Ilyen például:
■ rádiófrekvencia + kavitációs ultrahang + soft lézer + LED-fényterápia + vákuum, vagy
■ rádiófrekvencia + mechanikus masszázs + infravörös fény.

High Tech hatóanyagok

Szakmánk hihetetlen gyorsan fejlődik, egyre több cég egyre szélesebb kínálatából választhatunk. Folyamatos fejlesztések miatt, évről évre egyre több lehetőségünk van a hatóanyagok terén is.

Ilyen anyagok…..

DHEA= Dehidroepiandroszteron

Anyahormonnak is nevezik, Yam gyökérből vonják ki.  Anti-aging, öregedéskésleltető hatású anyag. A szervezetünk által legnagyobb mennyiségben előállított szteroidszerű hormon, mely a mellékvesékből kerül a keringésbe, ésa  vérrel való áramlása során alakul hormonná. Az ösztrogén, a tesztoszteron, a progeszteron és a kortikoszteron előanyaga.

Fiatalító, öregedéskésleltető, anti-aging hatású szerként tartják számon, valamint egyes kutatások szerint csökkenti az időskori pigmentfoltok kialakulását, a szintén idősebb korra jellemző sárgás bőrszínt, lassítja a bőr elvékonyodását, valamint javítja a körmök és a hajszálak általános állapotát.

Kozmetikai hatásain túl számos kedvező hatást tulajdonítanak neki: immunerősítő, antidepresszáns, fokozza a teljesítőképességet és a szexuális energiát, antikarcinogén, hatásos a reumatikus fájdalmak kezelésében, mérsékli a vérrögképződés lehetőségét.

Peptidek

A peptidek olyan molekulák, amelyek egymáshoz peptidkötéssel kapcsolódó aminosavakból állnak.

Több fajtáját ismerjük: oligopeptid, polipeptid, makropeptid

Az anti-aging, hidratáló, regeneráló, ránctalanító kezelésekben egyre népszerűbbek:

→ Argireline: Ránctalanító hatású, gátolja a mimikai ráncok elmélyülését, fokozza a bőr vérkeringését.

Collaxyl: A kollagén-termelődésre hat, emellett alkalmazható sérült, aknés, heges bőrökön is.

Leuphasyl: Ránctalanító hatású, gátolja a mimikai ráncok elmélyülését, fokozza a bőr vérkeringését (legfőképpen a szemkörnyéki és a homlok ráncokra javasolják).

⇓ Olvastad már Sarah White kozmetikus szakértő írását a peptidekről? ⇓

Sokoldalú peptidek

Gatuline

Az arcbőr folyamatos mozgása, mimikája, és az érzelmeink kimutatása miatt alakulnak ki az úgynevezett mimikai ráncok. Egy trópusi növényi hatóanyag, a Gatuline, amely csökkenti az izmok mikroösszehúzódásait. Ellazítja és nyugtatja az arcizmokat, intenzíven kisimítja a bőrt.

Még több újdonság a high-tech világából!

Júniusi lapszámunkban egyebek mellett a legújabb technológiákról és hatóanyagokról, csúcstechnológiáról a szalonban, valamint veszélyes és hatásos kozmetikai
készülékekről és eljárásokról is olvashatsz. Ha most fizetsz elő a Beauty-ra, meglepetés vár!

Kattints az ajándékért!

 


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail