Férfikozmetika

Urak a szalonban

Örvendetes trend kezd tért hódítani a tekintetben, hogy napjainkban egyre többször fordul elő, hogy férfiak jelennek meg kozmetikai szalonunkban.

Nyilvánvaló, hogy ez összefügg a mai kor követelményeivel, amennyiben az, az alapvető igény, hogy ápoltak, és egészségesek legyünk az élet minden területén elvárás. Mind többen tulajdonítanak jelentőséget bőrük állapotának.
A férfiak általában kissé zavarban vannak, mikor kezükbe veszik a szépségápolást.
A kozmetikus feladata, hogy teljes diszkréciót biztosítson, hogy elkerülje azt a kellemetlenséget, hogy a vendég, ismerőssel fusson össze.
A férfiak nagy része nem egyenesen kozmetikushoz megy, hanem a bőrgyógyász szakorvos javaslatára kerül hozzánk. A férfi vendégek gyakran türelmetlenek, ezért fontos, hogy minél közelebbi időpontot adjunk a kezelésre, s meg kell győzzük őket a kezeléseink hatékonyságáról.

Hasonlóságok és …

Mindkét nem bőrstruktúrája ugyan az. Felhámból, epidermából, és hipodermából áll. A férfi arcbőr is ráncosodik, lehetnek hamuszínű karikák, táskák éktelenkedhetnek a szem alatt.
A férfi bőrnek általában ugyan arra van szüksége, mint a női bőrnek:

  • Jó hidratációra.
  • Megfelelő napvédelemre a férfi sajátosságoknak megfelelően.
… különbségek

A kezelések általában arckezeléssel kezdődnek, hiszen ez a test legláthatóbb része. A férfiak általában alapos bőrtisztítást kérnek, egyre gyakrabban gyantázást.
Az urak bőre nők bőrétől jelentősen különbözik:

  • Kollagén tartalma magasabb, kötöttebb, elasztikusabb és vastagabb is.
  • A kötőszöveti rostok, a kollagén és az elasztin rostok szerkezete is különbözik. A nőké téglalap az övéké trapéz alakú, ami feszesebb kötést biztosít, és így nagyobb ellenállásra képes.
  • A férfi bőr leggyakrabban zsíros, vagy vegyes típusú, a pórusok tágabbak, hajlamosabbak a comedo problémákra, mint a nők.
  • A férfi arcbőrön naponta áthaladhat a penge a borotválkozás alkalmával. Ez tönkreteszi a hidrolipid filmet, ami a bőr természetes védelme a külső hatások ellen.
  • Az androgén férfihormon természetesen jelentősebb mennyiségben van jelen a férfiaknál, mint a nőknél. Különösképpen a herék által termelt szabad tesztoszteron koncentráció nagyon magas a férfiaknál. A szabad tesztoszteron behatol a bőrsejtek nagy részébe.
  • Az ultrahangos vizsgálatok kimutatták, hogy a férfi bőre 20%-kal vastagabb, mint a nőé.
  • A szebum kiválasztás kétszer olyan intenzív a férfiaknál, mint a nőknél, és az öregedéssel csak kis mértékben csökken, ellentétben a nőkével. Ezért a férfiak bőre gyakran zsíros, vagy vegyes. Gyakoribbak az aknék, és a comedók.
  • Kémhatását illetően a férfiak izzadsága savanyúbb mint a nőké. A strukturális különbségek magyarázzák a bőr öregedésének különbségeit is.

A férfi bőre zsírosabb, vastagabb, ellenállóbb, magasabb a kollagén tartalma, ezért az öregedés kevésbé látványos, és később jelenik meg.

Javasoljunk számukra tisztító, regeneráló kezeléseket, és otthon használatos termékeket bőrük megfelelő termékeket!

Ezt olvastad már?

Minden megosztás számít!
FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail

Vélemény, hozzászólás?