Férfikozmetika

Urak a szalonban

Örvendetes trend kezd tért hódítani a tekintetben, hogy napjainkban egyre többször fordul elő, hogy férfiak jelennek meg kozmetikai szalonunkban.

Nyilvánvaló, hogy ez összefügg a mai kor követelményeivel, amennyiben az, az alapvető igény, hogy ápoltak, és egészségesek legyünk az élet minden területén elvárás. Mind többen tulajdonítanak jelentőséget bőrük állapotának.
A férfiak általában kissé zavarban vannak, mikor kezükbe veszik a szépségápolást.
A kozmetikus feladata, hogy teljes diszkréciót biztosítson, hogy elkerülje azt a kellemetlenséget, hogy a vendég, ismerőssel fusson össze.
A férfiak nagy része nem egyenesen kozmetikushoz megy, hanem a bőrgyógyász szakorvos javaslatára kerül hozzánk. A férfi vendégek gyakran türelmetlenek, ezért fontos, hogy minél közelebbi időpontot adjunk a kezelésre, s meg kell győzzük őket a kezeléseink hatékonyságáról.

Hasonlóságok és …

Mindkét nem bőrstruktúrája ugyan az. Felhámból, epidermából, és hipodermából áll. A férfi arcbőr is ráncosodik, lehetnek hamuszínű karikák, táskák éktelenkedhetnek a szem alatt.
A férfi bőrnek általában ugyan arra van szüksége, mint a női bőrnek:

  • Jó hidratációra.
  • Megfelelő napvédelemre a férfi sajátosságoknak megfelelően.
… különbségek

A kezelések általában arckezeléssel kezdődnek, hiszen ez a test legláthatóbb része. A férfiak általában alapos bőrtisztítást kérnek, egyre gyakrabban gyantázást.
Az urak bőre nők bőrétől jelentősen különbözik:

  • Kollagén tartalma magasabb, kötöttebb, elasztikusabb és vastagabb is.
  • A kötőszöveti rostok, a kollagén és az elasztin rostok szerkezete is különbözik. A nőké téglalap az övéké trapéz alakú, ami feszesebb kötést biztosít, és így nagyobb ellenállásra képes.
  • A férfi bőr leggyakrabban zsíros, vagy vegyes típusú, a pórusok tágabbak, hajlamosabbak a comedo problémákra, mint a nők.
  • A férfi arcbőrön naponta áthaladhat a penge a borotválkozás alkalmával. Ez tönkreteszi a hidrolipid filmet, ami a bőr természetes védelme a külső hatások ellen.
  • Az androgén férfihormon természetesen jelentősebb mennyiségben van jelen a férfiaknál, mint a nőknél. Különösképpen a herék által termelt szabad tesztoszteron koncentráció nagyon magas a férfiaknál. A szabad tesztoszteron behatol a bőrsejtek nagy részébe.
  • Az ultrahangos vizsgálatok kimutatták, hogy a férfi bőre 20%-kal vastagabb, mint a nőé.
  • A szebum kiválasztás kétszer olyan intenzív a férfiaknál, mint a nőknél, és az öregedéssel csak kis mértékben csökken, ellentétben a nőkével. Ezért a férfiak bőre gyakran zsíros, vagy vegyes. Gyakoribbak az aknék, és a comedók.
  • Kémhatását illetően a férfiak izzadsága savanyúbb mint a nőké. A strukturális különbségek magyarázzák a bőr öregedésének különbségeit is.

A férfi bőre zsírosabb, vastagabb, ellenállóbb, magasabb a kollagén tartalma, ezért az öregedés kevésbé látványos, és később jelenik meg.

Javasoljunk számukra tisztító, regeneráló kezeléseket, és otthon használatos termékeket bőrük megfelelő termékeket!

Ajánlott cikkek

Minden megosztás számít!
FacebookPinterestTwitterGoogle+LinkedInEmail

Vélemény, hozzászólás?