Kozmetikai gépbérlés

Mire figyeljünk, ha nagy értékű elektrokozmetikai gépe(ke)t szeretnénk hosszú távon bérelni? Mit tegyünk, ha kozmetikusként követni szeretnék a kezelési trendeket, ámde a pénztárcánk nem engedi meg az azonnali vásárlást? Keressük meg a számunkra legideálisabb gépbérlési lehetőséget! Ehhez foglaltuk össze a legfontosabb szempontokat.

A 21. század kozmetikusa nehezen engedheti meg magának azt a luxust, hogy ne használja azokat a technológiai vívmányokat a saját szakmájában, amelyek jelenléte az élet más területén már természetesek számára. Ezzel egyre szélesebb körben értenek egyet a kozmetikus szakemberek, de rögtön adódik a kérdés, hogy mekkora értékű és milyen ütemű beruházást engedhet meg magának egy átlagos kozmetika az elektrokozmetikai készülékek szegmensében. Vannak, akiknek az a fontos, hogy minél olcsóbban hozzájussanak az áhított technológiához és olyanok is, akik egy kicsit körültekintőbbek, mielőtt döntést hoznak egy gép bérléséről.

Azt el kell dönteni, hogy miért akar valaki beintegrálni a szolgáltatási körébe egy új készüléket:
■ azért, hogy neki is legyen olyan (lehetőleg a legolcsóbban), vagy azért, hogy
■ a vendégei megelégedését kivívja vele.
A kettő a legtöbbször nincs egymással átfedésben.

Amikor valaki egy új szolgáltatás bevezetéséről határoz és egyúttal azt is eldönti, hogy ez csakis jó minőségű lehet, de a beszerzéshez elegendő anyagi erőforrással nem rendelkezik, segítség lehet az adott technológia bérlése. A Center Kft. kereskedelmi igazgatójaként, az elmúlt évtizedben elég nagy tapasztalatot szereztem ennek az üzletágnak a rejtelmeiben, az alábbiakban ezeket szeretném megosztani az olvasókkal, bízva abban, hogy ezzel is segíthetem őket abban, hogy okos, felelősségteljes döntést hozhassanak.

A bérbeadó kiválasztása

Természetesen, akár egy vásárlás esetén, itt is előbb azt a céget kell kiválasztani, akitől az adott eszközt szívesen bérelném. Ha jó döntést hozok, az nagyban segíti a zökkenőmentes működést.

■ Nem szabad elfelejteni, hogy egy napi bérlésben lévő eszköz az átlagosnál sokkal nagyobb igénybevételnek van kitéve, hiszen mindennap csúcsra járatják.  Éppen ezért nagyon lényeges, hogy a bérbeadó szakemberei folyamatosan karbantartsák és felügyeljék, hogy mindig az elvárható legoptimálisabb műszaki állapotban kerüljön hozzám.

Mennyire stabil az adott cég? Lesz-e cseregép, ha egy esetleges meghibásodás miatt az eredeti készüléket nem tudják biztosítani? Ehhez szorosan kapcsolódik, hogy mindig csak átnézett, és kipróbált készüléket szabad átvenni.
Én döbbenten tapasztalom, hogy a kozmetikusok sokszor úgy veszik át a bérelendő gépet, hogy még azt sem ellenőrzik le, hogy a tartozékok meg vannak-e hozzá. Ez nem bizalom, ez könnyelműség.

■ A kiválasztás során döntőnek kell lennie, hogy milyen felhasználói tanfolyamot kapok a géphez. Sokan panaszkodnak, hogy a bérelt eszközt csak nagy vonalakban mutatják be az átadáskor. Ennek elkerülése okán, a megállapodáskor kell rögzíteni, hogy oklevelet adó tanfolyam keretében sajátíthassam el a készülék használatát és ki lesz az a bérbeadó részéről, aki a későbbiekben rendelkezésemre áll az esetleges kérdéseim megválaszolására. Vigyázat! Itt nem lesz időm az ismerősökön, barátokon próbálgatni a gépet, itt rögtön élesben mennek majd a kezelések, és ehhez kiváló tanfolyamra lesz szükségem, ahol gyakorolni is tudok.

■ Van-e kezelői kézikönyv, illetve ha a technológia megkívánja kapok-e kezelés beleegyező nyilatkozatot? Milyen marketing anyagokkal tudja segíteni a munkámat a bérbeadó? Az eredményes használathoz mindezek nélkülözhetetlenek.

■ Oktalan könnyelműségnek tartom, hogy a szakemberek jelentős része nem kér referenciát a bérbeadótól, pedig az nagyban segítené abban, hogy lemérje az ígéretek valóságtartalmát. Nagyon sok bosszúságtól kímélhetjük meg magunkat.

 

“Egy bérlést pont olyan körültekintően kell intézni, mint egy vásárlást”

■ Fontos, hogy a bérleti jogviszonyról aláírt szerződés készüljön, amelyik pontosan szabályozza a bérbeadó kötelezettségeit. Győződjünk meg róla, hogy a szerződés tisztázza-e, hogy a tartozékok, fogyóanyagok elszámolása hogyan történik. Rendelkezik-e a szerződés az esetleges káreseményekről, és egészen pontosan fogalmaz-e a bérleti díjakról.

A havi bérlés előnyei

Ha egy technológiáról valaki eldönti, hogy hosszú távon is látja a helyét a szalonjában, akkor a napi bérlés csak rövid távon jelent okos döntést. Arra jó, hogy meggyőződjön róla valaki, hogy ez valóban az a technológia, illetve készülék, amelyikre vágyott. Amennyiben a válasz igen, akkor érdemes a napi bérlésről áttérni a havi bérlésre. Az én tapasztalatom az, hogy ez általában sokkal több előnnyel jár a szakemberek számára, mint a napi bérlés.

Nagyon gyakran hallom azt az érvet, hogy azért bérel gépet valaki, mert a technológiák túl hamar váltják egymást. Ezzel szemben a tény az, hogy az igazán jól kiválasztott készülékek nagyon is időtállóak és többszörösen is behozhatják az árukat.

Ma már egyre elterjedtebb a havi bérlésnek az a változata, amelynél, amennyiben később vásárlásra kerülne sor, akkor a befizetett bérleti díj egy része beszámításra kerül a vételárba. Ennek a mértéke természetesen cégenként változik. Hosszú távon ez mindenképpen előnyösebb, hiszen így egyrészt nem elveszett pénz a bérleti díj, másrészt okos tervezéssel, egyre több eszköz tulajdonosává válik a szakember.

A havi bérlet előnyei

A havi bérletnek számtalan további előnye is van a napi bérléssel szemben:

  • Mindig ugyanaz a készülék van nálam.
  • Nem fordulhat elő, hogy azért veszítsek el egy ügyfelet, mert éppen nincs nálam a bérlős gép.
  • Műszakilag és higiéniailag sokkal megnyugtatóbb, ha csak én használom a vendégeimnél a készüléket.
  • És talán a legfontosabb, hogy ebben a konstrukcióban a bérbeadók általában nagyobb értékű és korszerűbb készülékeket is hozzáférhetővé tesznek. Ez komoly szakmai profit.

Több mint tizenhat év tapasztalatával állíthatom, hogy a kozmetikusok nagy részében él a vágy, hogy korszerű és hatékony gépeket használjanak a vendégeik kezelésére. Nem csak az a jó hír, hogy ebben egyre jobb technológiák nyújtanak segítséget, hanem az is, hogy ezeknek az eszközöknek az elérhetősége az elmúlt időszakban jelentősen könnyebbé vált. Sokan és sokat dolgozunk azért, hogy a feltételrendszer mindig javuljon egy kicsit, és ígérhetem, hogy akik szeretnének jó minőségű gépeket használni, azok előtt a bérlés ajtaja továbbra is nyitva lesz. Csak tessék figyelni, hogy jó ajtón menjenek be!

Te már előfizettél?

A Beauty Forum Magyarország piacvezető szépségszakmai magazinja. Naprakész leszel a kozmetikai újdonságokban, megismerheted a hatóanyagtrendeket és kutatási eredményeket. Megtalálod a smink, pilla, arc- és testápolási módszereket is. Évi 10 alkalommal jelenik meg.

Rendeld meg most! Katt ide!


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail