Manuális arckezelés

Az okokat feltárva és orvosolva, a helyes életmód-támogatással, a táplálkozáson javítva sokat tehetünk a vendégeinkért. Így az egész testre, általános egészségre és akár az egész életre kihathat a holisztikus bőrgyógyítás vagy az arcfiatalítás. A manuálterápiás arckezelés túlmutat az arc szépítésén...

A sérült bőr kezelésére szolgáló bőrmegújítás intenzív hatóanyagokkal történő, manuális terápiára épülő, speciális arckezelés. A holisztikus arcfiatalítás alapja is a különböző módon ható manuálterápiák.
A sejtszinten regeneráló biztonságos nano szignálpeptid-komplexek, a bőrazonos biotechnológiai hatóanyagok gyors és intenzív bőrépítést, a manuálterápia pedig  komplex szövetregenerációt eredményez az izomrendszer egészségéért. Így az egész arc csont-, izom-, kötőszöveti rendszere újjáépül, és a bőr szerkezete is megújul.
Szükség esetén megszüntetjük a szerkezeti károsodás miatti bőr- és kötőszöveti terheltséget (mikroorganizmusok, gócok, felesleges faggyú szintjén), és normalizáljuk a pórusok méretét. A sérült arcbőrt közvetlen napfény nem érheti a bőrszerkezeti károsodás és az elvékonyodott felhám miatt.
A bőrmegújítás intenzív, sejtszinten ható nano szignálpeptid komplexekkel és mélyen ható bőrmegújító hatóanyagokkal lehetséges, ezért fontos, hogy csak a kezeléshez ajánlott kozmetikumok használhatóak, mert bármilyen vegyszerrel  csak mérgezhetjük a bőrt.
A rendellenesen megvastagodott, a bőrlégzést gátló kötőszövetet és/vagy szaruréteget kristályos bőrcsiszolással szükséges eltávolítani. A felhám elvékonyodása miatt ez komplikált, de a bőrmegújítás módszere éppen azért sikeres, mert az intenzív bőrépítő hatóanyagok gyorsabban regenerálják a bőr szerkezetét az alsó szintektől felfelé, mint amilyen mértékben a felesleges felszíni réteg csiszolása történik.
Az intenzív bőrregeneráció biztosítja, hogy télen-nyáron biztonságosan csiszolható az arcbőr. A gyakorlati tapasztalat azt mutatja, hogy nyáron kedvezőbbek hozzá a feltételek, de az intenzív fényvédelem elengedhetetlenül fontos. A hétköznapokban fényvédő használata szükséges – ami lehet olajmentes alapozó vagy színezett arckrém vagy UV-gél, UV-krém – a bőrállapottól függően, de közvetlenül napoztatni nem szabad mindaddig, amíg a bőr szerkezete normalizálódik.

Salaktalanítás a bőr szépségéért

A bőr tisztátalanságai tükörként jelzik a belső szervezet „mérgekkel” való terheltségét.

  1. Táplálkozással bejutó „bőrmérgek”
A bőrproblémák közül a kamaszkori problémás arcbőr leggyakoribb okozója a fehér cukor, ami a bőr fokozott öregedésében is fontos szerepet játszik. Fotó: Pixabay.com

■ GluténTapasztalat szerint a gluténmentes diétát követők esetében az arcbőr fele annyi kezeléssel meggyógyítható, és ezt követően a bőr tartósan normál is marad. Azokkal ellentétben, akik nem fogadják meg a diétás tanácsot. A táplálkozási szokások változása is alátámasztja ezt, mert amíg az enzimhiányos gluténérzékenység a populáció 0,1%-át érinti, ma már az emberek 80%-a gluténmérgezett. Ennek oka, hogy az ipari, vegyszerezett és keresztezésekkel nemesített gabonák fehérjeszerkezete olyan erős, hogy a legtöbben egyszerűen nem tudják megemészteni, és az emésztetlen fehérje erjed, rothad a bélrendszerben.

Cukor – A finomított egyszerű cukrok is méregként terhelik szervezetet, súlyosbítva az előbb említett problémát. Emellett amerikai tanulmányok kimutatták, hogy a sok fehér cukrot fogyasztók véralkohol szintje igen magas, az alkoholizmushoz hasonló függőséget okoz a cukor iránt. A bőrproblémák közül a kamaszkori problémás arcbőr leggyakoribb okozója a fehér cukor, de később a sejtek, és a bőr öregedésében is nagy szerepet játszik.

Transzzsírok – A forrón sült olajmaradványok az ételeken DNS-károsító, oxidatív vegyületek, amelyek minden sejtünkre negatívan hatnak, blokkolják a szöveti és bőrregenerációt.

Égetett táplálék – A sült, grillezett ételeken elfeketedett részek is erős DNS-károsító, oxidatív vegyületeket tartalmaznak, erre érdemes felhívni a figyelmet.

Olvastad már a szerzővel, dr. Házi Edinával készült interjúnkat a holisztikus életmód előnyeiről és megannyi izgalmas témáról? KATTINTS! 
  1. Nehézfémek és nyomelem-problémák

A környezeti szennyezés, a lelki terhek és a táplálkozási mérgek miatt alakulnak ki ezek a problémák. Mikor már a szervezet méregtelenítése blokkolódik a nehézfémek, főként az ólom, kadmium, bárium okozhat mérgezéses gócokat a szervezetben. A bio scan alapján nőknél főként a pajzsmirigyben, a petesejtekben és a kötőszövetben halmozódnak fel.

Másik problémát az esszenciális nyomelemek rendellenessége adja. A vizsgálatok során nagy számban látható, hogy amikor terhelt a szervezet méreganyagokkal, vagy emésztőrendszeri gyulladás áll fenn, akkor autoimmun folyamatok indulnak el a szervezetben, és kialakulnak olyan fémekre is intoleranciák, amelyek normál esetben szükségesek lennének a vérképzésben, sejtanyagcserében. Ilyenkor a fémek – akár a vas, réz, bizmut stb. – nem hasznosulnak, csupán terheltséget hoznak létre a szervezetben.

  1. Paraziták

Főként az előző okok miatt, amikor immunrendszeri gyengeség is jelen van, mikroszkopikus méretű kórokozó paraziták árasztják el a szerveket, szöveteket, tovább gyengítve testünk regenerációját, elöregítve a sejteket, a bőrt.

Ezért természetes, hogy a holisztikus arcgyógyítás és arcfiatalítás első lépése a szervezet külső belső megtisztítása, regenerációjának előmozdítása. Ennek módja minden esetben egyéni, az adott szükségleteknek megfelelő, mégis vannak módszerek, melyekre szinte mindenkinek szüksége van:

  • mechanikus emésztőrendszeri tisztítás gyógynövényekkel,
  • nehézfém-kivezetés,
  • mechanikus májtisztítás.

E három egyszerű módszerrel sokat tehetünk, hogy a bőrkezelések költséghatékonyabbak és sikeresebbek legyenek.

Tanuld meg a holisztikus dekoltázskezelést is! KATTINTS!

Arcdiagnosztika

Az arcdiagnosztikában a bőrállapot elemzése egészen a csontrendszer állapotától kezdve, az izom és kötőszövet vizsgálatán keresztül történik. Emellett az arcállapot elemzése – szükség szerint – egészen a test sejtszintű, szervrendszer-szintű vizsgálatával is kiegészíthető.
Cél, hogy olyan megoldásokat adjunk pácienseinknek, amelyekkel hosszú távú és pozitív eredményeket érhetnek el.
A hatékony bőrmegújítás – akár a bőr gyógyítását, akár az arc fiatalítását célozza – minden esetben költséges hatóanyagokat, magas szakmai jártasságot, és a páciensektől is nagy kitartást igényel. Épp ezért fontos, hogy a diagnosztikus módszerek a pácienseket a lehető legnagyobb nyitottsághoz, bizalomhoz, kitartáshoz és végül a sikerhez segítsék.
Minél inkább szakértő módon mutatjuk be a kiváltó okokat és a kezelési lehetőségeket, annál inkább segítjük a terápiák sikerességét.
Az arcdiagnózison érdemes kezelési tervet összeállítanunk, amely tartalmazza:
■ az otthoni bőrkezelést,
■ a szakszerű kezelési tervezetet,
■ táplálkozási útmutatót,
■ életmódi tanácsokat,
■ előzetes költségtervezetet.

A költségtervezet a jelenlegi állapottól függő, körülbelüli és minimálisan szükséges kezelések számát mutatja, amely nagymértékben függ attól, hogy milyen az adott bőr regenerációs képessége, és attól is, hogy a páciens mennyire követi a javasolt táplálkozási és életmódbeli tanácsokat.

A bőrmegújítás legtöbb esetben otthoni ápolással kezdődik, amely előkészíti az arcbőrt a manuális kezelésre. Az egyéni kezelési csomag a diagnózist követően határozható meg. A kezelési terv alapján beütemezhető a kezelési kúra, amely 3 hónaptól akár 12 hónapig is eltarthat.

Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail