Fotó: Pixabay.com

Minerálterápia

A testkezelések világa egyre színesebb és izgalmasabb terület – Én személy szerint minden ágát szeretem: a kényeztető wellness rituáléktól kezdve, az alakformáló manuális és gépi kezeléseken át, egészen a legújabb minerálterápiáig, melyet szeretnék veletek megismertetni.
Tóth Kati szalonjáról a képre kattintva tudhatsz meg többet!

Személyre szabott kúrák
Az alakformálás az egyik legösszetettebb, és azt gondolom a legnehezebb terület a kozmetikusok számára.
A nehézség pedig abból adódik, hogy a tartós jó eredmény eléréséhez elengedhetetlenül szükség van a vendég tudatos együttműködésére.
A testkezeléseknél én csak a személyre szabott koncepciókban hiszek. Az az ideális, ha az eszköztárunkban többféle módszer, anyag és gép szerepel, és ezekből tudjuk akár együttesen is kiválasztani azt a kombinációt, amit mi is jónak látunk és a vendégünk is kedvel.

Alap az alapos konzultáció
Az első lépés egy minden kérdésre kiterjedő konzultáció.
Itt elengedhetetlenül szükséges a vendégkarton kitöltése.
Először megkérdezzük páciensünket, miben szeretne változást, mi zavarja a legjobban. Ez egy nagyon fontos momentuma a konzultációnak, ugyanis biztosan ti is tapasztaltátok már, hogy gyakran mi, szakemberként mást látunk fontosabb problémának, mint amit ő.
Az állapotfelmérés során a megfelelő kommunikációnak és értő figyelemnek hatalmas szerepe van. Gondoljunk csak bele, hogy mennyire megtisztel a bizalmával, amikor pont azokat a testrészeit mutatja meg, amelyeket nem szeret magán, esetleg kifejezetten szégyenli. Ilyenkor egy félreérthető kifejezéssel vagy rossz szóval az akaratunkon kívül is rombolhatunk az önbizalmán. Ugyanakkor a tárgyilagos, de kedves és biztató szavainkkal azonnal kiépíthetjük a bizalmat. Erre pedig nagy szükség lesz az elkövetkezendő hetekben, hiszen egy közös munka veszi kezdetét.
■ Kikérdezzük táplálkozási szokásairól, életmódjáról, a mozgás és pihenés mennyiségéről és az egészségi állapotáról. Ez elengedhetetlenül fontos az estleges ellenjavallatok szempontjából. Ilyenkor kérdezzük meg arról is, hogy mennyi időt tud rászánni a kúrára, milyen gyakorisággal tud a szalonunkba látogatni. Van-e olyan eljárás, amitől idegenkedik, vagy amit nem bír.
Fontos, hogy jól érezze magát a kúra ideje alatt, ne csak túlélni próbálja, mondván „a szépségért szenvedni kell”.

Mit tehetünk még a feszesebb bőrért? KATTINTS IDE! 

Én hiszek abban, hogy egy testtudatos vendég érzi, hogy melyik kezelés lesz számára a leghasznosabb, és ösztönösen ahhoz vonzódik.
Ezután az objektív diagnosztizálás következik. Van-e túlsúly, ha igen hol helyezkedik el és mekkora. Van-e cellulit, ha igen hányas stádiumú. Vannak-e striák, kell-e feszesíteni, ha igen, mely testrészen. Pontos méréseket végzünk, és készítünk egy fotót a kiinduló állapotról, amennyiben beleegyezik. Mindezt felvezetjük a kartonjára – figyelem: a GDPR nyilatkozatról sem szabad elfeledkezni!
Majd kialakítjuk a kezelési tervet – az otthoni ápolási tervvel együtt.
→ Amennyiben csak egy-egy testtájon kell alakformáló kezelést végeznünk, számos jó módszer közül választhatunk. A rádiófrekvenciás zsírbontás, vákumkezelés, kavitációs ultrahang, a testtekercselések, izomsimuláló gépek mind-mind jó eredményt hoznak.
Ha azonban túlsúly is fennáll, akkor elengedhetetlenül fontosak az egész testfelületre ható tengeri algás kezelések.

Magam is meglepődtem, amikor az első méregtelenítő algás testkezelés után a vendégem arca mennyivel látványosan szebb, tisztább, üdébb és kisimultabb lett, pedig „csak” a testét kezeltem, az arcához hozzá sem nyúltam! Arról már nem is beszélve, mennyire energikusnak és vidámnak érezte magát.

Minerálterápia
A tengeri algás kezelések a szerves jód-tartalmuknál fogva a bőrön át felszívódva a pajzsmirigyműködést normalizálva fokozzák az anyagcserét, jótékonyan befolyásolják a metabolizmust – a magyar lakosság legnagyobb része jódhiányos, ami miatt pajzsmirigy hypofunkció lép fel, amely többek között súlygyarapodással jár. Mindemellett pótolják a szervezet ásványi só és nyomelem-tartalmát. Ezzel pedig visszaállíthatjuk a test harmóniáját, és ezáltal az ideális súlyt és a jó közérzetet. Tapasztalati tény, hogy néhány algás méregtelenítő rituálé után olyan helyekről is fogy a vendég, ahonnan a legnehezebb, pl. a nyakról.
■ A hatékonysága a Laminária digitata és a Fucus vesiculosus – a két legfontosabb, a fogyást és a méregtelenítést elősegítő – alga erejében, valamint
■ a speciális masszázstechnikákban rejlik.
■ A mélymelegtakaró átmelegíti a szöveteket, ellazítja az izmokat és elősegíti a relaxálást. Így pihenve karcsúsodik és szépül a vendégünk.
A hasi hízás egy különösen figyelemreméltó terület, ami sokakat érint, és egyértelműen összefüggésbe hozható a stresszel. A  tartós stressz a hormonális egyensúly felborulásához vezet, ami megakadályozza a fogyást, és a makacs zsírpárnák kifejezetten a has területére rakódnak. A legújabb trend, hogy ne csak a tünetet, hanem az okot is kezeljük, hiszen tartós jó eredményt csak így tudunk elérni. A cél a test felborult harmóniájának visszaállítása.

A kezelés lépései
Ezért egyre inkább előtérbe kerülnek az egészségmegőrző kezelések, ezen belül is  kiemelkedően fontos az  új irányzat, a minerálterápia. Szervezetünk tökéletes működéséhez elengedhetetlenül szükséges az optimális ásványi anyag és nyomelem-tartalom. Tudjuk, hogy magnéziumhiány esetén stresszesebbek vagyunk, ugyanakkor fokozott terhelés esetén több magnéziumra van szükségünk. Fogyni is csak megfelelő magnéziumszint mellett tudunk. Ezért egyre népszerűbbek az ásványpótló tengeri kezelések.
■ Ilyenkor egy alapos testpeeling után
szerves tengeri magnéziumolajat viszünk fel az egész testre, majd
■ egy sűrű, selymes állagú magnéziumpakolást, melyben vendégünk kellemesen relaxál, az izmai ellazulnak, a bőre bársonyossá válik.
A kezelés hatására már biztosan nyugodtabban folytatja a napját, és az alvás minősége is javul. Azt pedig tudjuk, hogy szervezetünk is a pihenés alatt regenerálódik, és másnap nem következnek be a fáradtság és idegesség okozta falási rohamok sem.
■  A másik figyelemre méltó terület a kálciumpakolás. Ez különösen a preklimax és a menopauza idején fontos a csontritkulás megelőzésére. A tengerből nyert ásványi anyagok ragyogóan felszívódnak és hasznosulnak.
Ha figyelembe vesszük, hogy mennyire sokan küzdenek a stresszel, és hogy a lakosság egyre nagyobb része az 50 feletti nő, azt gondolom két fontos új célcsoportot  tudunk bevezetni a testkezelések világába. Ezért nagyon érdemes azoknak a kolléganőknek is elgondolkodnia valamilyen testkezelés bevezetésén, akik eddig esetleg idegenkedtek tőle. Hiszen ezzel bővíteni tudják a kezelési kínálatukat, és most már nemcsak a vendégeik szépségéért, hanem az egészségük megőrzéséért is tudnak tenni. A  tengeri algás kezelésekkel és a minerálterápiával hozzásegítjük a szervezetet az egyensúly visszaállításához, ezzel egy nagy lépést tettünk az ideális súly elérése felé.

Olvastad már a Tóth Katival készült interjúkat, amelyben egyebek mellett a belülről fakadó szépségről és az “énidő” jelentőségéről is beszélt?

Te már előfizettél?

A Beauty Forum Magyarország piacvezető szépségszakmai magazinja. Naprakész leszel a kozmetikai újdonságokban, megismerheted a hatóanyagtrendeket és kutatási eredményeket. Megtalálod a smink, pilla, arc- és testápolási módszereket is. Évi 10 alkalommal jelenik meg.

Rendeld meg most! Katt ide!


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail