Nyár a kozmetikában

Ismét sokan szakmáztatok velünk az ország szinte minden szegletéből az online kapcsolattartásnak köszönhetően! Július 27-én az aktuális, azaz nyári teendőket tekintettük át.

Mire készülj a szalonban a nyári időszakban, a fényvédelmen túl?

Papp Mónika, a Vagheggi Hungary és a The Academy szakmai vezetője a professzionális kezelések mellett az otthoni bőrápolás legfontosabb szempontjait is számba vette. A cél a bőr természetes védelmének felépítése.
Nyáron a magas hőmérséklet és a fokozott UV-sugárzás miatt bizonyos tipikus bőrproblémákkal (dehidratált bőr, érzékeny bőr illetve bőrgyulladás, napégés, pigmentfoltok, fokozott bőrörgedés) találkozhatunk, amire érdemes felkészülni, hogy azonnal segítséget tudjunk nyújtani a vendégeknek. Kiemelten fontos, hogy a nyári kezelési ajánlatunk mellett legyen megfelelő otthoni termékkínálatunk is.
A testápolás is kapjon szerepet a nyári ajánlatok között, például testradírozás, hidratáló testpakolás, amit arckezelésekkel együtt is végezhetünk.
A fényvédelem kiemelt szerepet kap a nyári szezonban, kozmetikusként értékesítsünk magas minőségű, professzionális napozó terméket a vendégnek, hiszen mi ismerjük a bőrét, mi tudjuk a legjobb tanácsot adni ebben is. Legyenek expressz megoldásaink, például arra az esetre is, ha leég a vendég.
Hirdessünk nyári bérletakciót ajándék fényvédővel vagy testápolóval.

Hogyan érzékeljük a víztartalom csökkenését?

Tette fel a kérdést Juhász Klári, biológia-kémia szakos tanár, kozmetikusmester, az Alveola Beauty Akadémia szakmai vezetője, aki előadásában górcső alá vette a bőr hidratáció szintjei, a bőr víztartalmának diagnosztizálását, és a hidratálás lehetőségeit.
Nyáron fokozottabb a vízvesztés
(magasabb hőmérséklet és a fokozott verejtékezés miatt), de a vízpótlás mellett fontos a zsírt is pótolnunk a hatékony vízmegtartás miatt. Hiszen, ha nincs elég zsírsav, akkor barrier-diszfunkció alakul ki – itt a táplálkozás is meghatározó szerepet játszik. Hogyan érzékeljük a víztartalom csökkenését?
A felszíni vízhiány jele lehet az érdes bőr, a mélyrétegié a petyhüdt bőr, emellett az izomtónus csökkenése, tónustalanná válása is a bőr dehidratációjának a jele.
Mit tehetünk?
Az okkluzív hidratálók, hámhidratálók, kötőszöveti hidratáló anyagok bevetésével párhuzamosan a hatóanyag-bevitel támogatásával (pl. hidroabrázió, iontoforézis, elektroporáció) segíthetjük elő a bőrmegfelelő hidratációját.

Lemaradtál a korábbi előadásokról. IDE KATTINTVA megnézheted milyen témákkal foglalkoztunk eddig!

Lágylézerek a kozmetikában

Tábori Erika, kozmetikusmester, diplomás szakoktató, aromaterepauta (Vanilla Day Spa) a lágylézer kozmetikai alkalmazását ismertette.
A lézer a rendezetlen fénysugarakat rendezi, felerősíti, irányíthatóvá és fókuszálhatóvá teszi.
A lágylézerek az 500mWatt alatti tartományban, a kemény lézerek e felett működnek.

A kozmetikában csak a lágylézerek használhatóak, melyeknek biostimulációs hatásuk van: új kollagén képződik, miközben a meglévők nem sérülnek, emellett a fibroblaszt-termelődés fokozódik-
Mire használhatók a kozmetikában?

  • Faggyútermelés normalizálása.
  • Akne megszüntetése.
  • Anti-aging, face-lifting.
  • Heg- és sebkezelés.
  • Herpes simplex.

A lágylézer nyáron is használható a keménylézerrel ellentétben – alapesetben SPF 20 fényvédelmet kell alkalmazni a kezelés után, ugyanúgy, mint bármely más kezelés után nyáron, ill. sérült bőr esetében SPF 50-et.
Hatóanyagokkal tovább fokozhatjuk a hatását.

A hazai szépségszakma támogatása

Bogdán Dávid, a Salonic digitális naptár- és időpontfoglaló rendszer alapítója a rendszer egyikfelhasználójának, Sugár Zsanettnek a segítségével mutatta be az általuk kifejlesztett magyar terméket, melynek létrehozásának célja a hazai szépségszakma szereplőinek munkájának támogatása volt.
Zsanett kiemelte, hogy ebben a rendszerben minden egyes kolléganőhöz lehet időpontot foglalni – több szalon tulajdonosaként ez fontos funkció a számára.
A visszajelzések alapján a vendégek is szeretik. Digitális naptár is támogatja a mindennapi munkát, az adatok könnyen visszanézhetőek. A könnyű kezelhetőség mellett Zsanett kiemelte, hogy az egyéni igényekhez alakítható a rendszer.
A rendszer egyik újdonság a július 1-e óta kötelező online számlázást segíti: a számlázási funkció a Billingón keresztül egyszerűsíti a számlázást.
Hírlevél, SMS-kampány, bankkártyás előlegfizetési funkció is támogatja a szakemberek munkáját.
Több csomag közül is választhatnak a szakemberek. Nincs hűségidő, viszont van pénzvisszafizetési garancia.

A jó hír, hogy folytatjuk online konferencia-sorozatunkat! Legközelebb szeptember 7-én, hétfőn találkozunk a virtuális térben, a Digital Beauty Days-en, melynek fókuszában a permanent make-up áll.
Információ és jegyvásárlás, KATTINTS! 

 


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail