Nyári bőrápolás

Fényvédelmet nem igénylő kozmetikai eljárások. Nyár elején már érdemes alaposan átgondolni, hogy milyen kezelésekbe kezdhetünk bele, hiszen a napos időszakban erősen lekorlátozódik azoknak az eljárásoknak a listája, amelyeket biztonsággal végezhetünk.

Nyáron nemcsak arra kell odafigyelni, hogy olyan kezeléseket végezzünk, ami után a vendég bőre nem fog hiperpigmentálódni, de érdemes arra is figyelmet fordítani, hogy a bőr nyáron érzékeny és barnult, gyakrabban hámlik. A vendégek igénye is változik: a téli időszakkal ellentétben előtérbe kerül a hidratálás, a hűsítés, a gyors és látványos eredmények valamint a rövidebb kezelések. Minden kozmetikai fázisban találhatunk olyan látványos és különleges technológiát, ami ideális és vonzó megoldást jelent a napos hónapokban.

Arctisztítás

Az alapos arctisztítás minden kozmetikai kezelés alapja. Nyáron sajnos el kell felejtenünk a hámlással, bőrcsiszolással járó eljárásokat, közöttük a gyémántfejes mikroabráziót. Nem kell azért lemondanunk a hatékony arctisztításról. Kiváló nyári alternatívát jelent az ultrahangos hidroabrázió (lásd. képünkön! – a szerk.). Az oxy arctisztítás az egyik legkíméletesebb, mégis hatékony gépi eljárás az arc bőrének megtisztítására. Mivel sem kemikália, sem kéz, sem gép nem ér a vendég bőréhez, még a legérzékenyebb bőrűeknél, a legnaposabb időszakban is bátran alkalmazható. Sőt, mivel az oxy-technológiával oxigénnel porlasztott vízpermettel tisztítjuk a bőrt, a vendég igazán hálás lesz a hűsítő kényeztetésért.

Hatóanyagbevitel

Minden olyan hatóanyag-beviteli eljárást érdemes hanyagolni, ami a bőr felszínét a legkisebb mértékben is sérti. A dermarollert például a nyári időszakban teljesen szüneteltetni kell. Hatóanyag-bevitelre egyszerű megoldást jelent a kézi masszás, de gyorsabb és mélyebb rétegű bevitelt, ezáltal hosszan tartóbb hatást tudunk elérniultrahanggal, elektroporációval vagy ionto-forézissel.

Lifting/ránctalanítás

Fiatalodni a nyári időszakban is szeretnek a hölgyek, amikor itt az esküvőszezon, esetleg egy nyaralás előtt, vagy éppen utána, ha a napozás megviselte a bőrüket. A téli időszakban látványosfeszesítéstbiztosít az IPL, de ezt egyáltalán nem szabad használni nyáron, illetve ha rendszeresen napozik vagy szoláriumozik a vendég. A rádiófrekvencia, bár melegítő hatású, azért jelent ideális kezelést nyárra, mert rövid ideig tart vele az arcfiatalítás, és egy nyaralás előtt akár egyalkalmas SOS kezelésként is nagyon látványos liftinget érhetünk el vele. Kiválóan fenntarthatóak vele azok az eredmények, amit a téli időszakban értünk el vendégünknél az anti-aging kezelésekkel. Mivel az RF színvak energia, akár napbarnított bőrön is használható.

Savak nyáron?

Egyértelműen úgy tanultuk, hogy nyáron nem savazunk.A modern savas trendek azonban megdöntötték ezt az elméletet. A megfelelő savak– megfelelő koncentrációban és egyéb tápláló összetevőkkel – teljes biztonsággal használhatóak nyáron is.

Régóta használjuk például az 1,7% tejsav és 0,55% szalicilsav oldatait, ami a tisztítás és depigmentálás mellett felpuhítja a bőrt, regenerálja és táplálja a sejteket, és elősegíti a kollagéntermelődést – és a tapasztalataink alapján biztonsággal használható nyáron is.

Többféle, nyáron is alkalmazható savas termék létezik, köztük egy svájci „fordított sav”, amivel külföldön azonnali bőrfiatalító, ún. Hamupipőke-kezeléseket végeznek. Ez a sav-mix nem kívülről, azaz nem hagyományosan hámlasztja és újítja meg a bőrt, hanem a mélyebb rétegekbe jutva, belülről „tolja felfelé” a fiatal sejteket, felszínre juttatva egy ragyogóbb és egészségesebb sejtállományt.

A „nyári savak” általában annyira enyhék, hogy a közömbösítésükre sincs szükség.

Fényes lezárás
A kezelések lezárására akár nyáron is alkalmazhat fényesztétikai eljárást. A különféle hullámhosszú LED-ek önmagukban is alkalmasak számos bőrprobléma eredményes és kíméletes kezelésére: a példa kedvéért a kék LED csökkenti az aknét és a faggyútermelődést, míg a vörös sejtregeneráló hatású.

Fentiek alapján azok, akik eleve széles eszköztárral dolgoznak, nyáron is bőven tudnak válogatni az technológiák között, amikor az eljárások jó részét bizony kénytelenek vagyunk hanyagolni.


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail