Vértiné Sasgáti Judit: Jövőre is megpróbáljuk a Diákolimpiát!

Fantasztikus teljesítménnyel első és harmadik helyen végeztek a soproni S.SZ.C.Handler Nándor Szakképző Iskola diákjai az idei, 4. Diákolimpián. Felkészítő tanáruk, Vértiné Sasgáti Judit természetesen nagyon büszke mindkét csapatra, hiszen nem hiába gyakoroltak fél éven át heti két alkalommal az őszi Beauty versenyére. Juditnak nem ez volt az első év, hogy részt vett tanítványaival a versenyen, és azt is elárulta lapunknak, nem is az utolsó.

Fél éven át heti két alkalommal több órán át gyakorolt Vértiné Sasgáti Judit a diákjaival, hogy minél jobb teljesítményt érjenek el az őszi Beauty-n megrendezett 4. Diákolimpián. Idén minden eddiginél többen jelentkeztek a Beauty talán legizgalmasabb versenyére. Mivel a kiírás szerint egy iskolából összesen kettő, három fős csapat indulhat, előselejtezőt is tartottunk, hogy eldőljön, ki vehet részt személyesen is a megmérettetésen. A soproni S.SZ.C.Handler Nándor Szakképző Iskola diákjai innen jutottak a helyszínen megrendezett döntőbe, ahol végül a hat csapat közül nyertek is.
– Nagyon izgultak a lányok, amikor odaértünk, azt mondogatták, hogy “Úristen, mit keresünk mi itt”? – mondta el lapunknak a büszke felkészítő tanár, aki hozzátette: kitartóan és végtelen szorgalommal készültek a versenyre. – A vizsgadrukk bennük volt, egy kicsit nehéznek is érezték a feladatokat, de nagyon jól érezték magukat. A hazafele úton már boldogan mesélték az élményeiket, és nézegették a sok-sok ajándékot, amit kaptak. Nagyon örültek neki, a szakmai gyakorlaton pedig fel is tudják használni a termékeket.
Judit tavaly ugyan nem, de tavalyelőtt is indult csapatával a Diákolimpián, akkor második helyezést értek el. – Idén elmondtam a lányoknak a tapasztalataimat, kérdeztem, hogy van-e kedvük elindulni, és végül két csapattal mentünk a versenyre.
Judit korábban a szakmában, kozmetikusként dolgozott, de ma már csak a tanításra jut ideje, hiszen nappali tagozaton és a felnőttképzésben is oktat. Tapasztalatai alapján azonban már más a mai generáció, sokakból hiányzik a megfelelő alázat a szakma iránt, így nagyjából a tanulók fele lesz valóban kozmetikus.
– Természetesen minden osztályban vannak, akik komolyan veszik a tanulást és már egészen korán látható, hogy a szakmában helyezkednek majd el – osztotta meg velünk a tapasztalatait Judit, aki hozzátette: – A felnőttek egészen mások. Szorgalmasak, négyes és ötös dolgozatokat írnak, nem kell őket fegyelmezni, hogy figyeljenek és ne a telefonjukat nyomogassák. Szoktam is mondani, hogy felüdülni megyek a délutáni csoportba – tette hozzá nevetve a tanárnő, aki úgy tervezi, jövőre is megpróbálják a Diákolimpiát.

A nyertes csapatok: 

1. helyezett:  Holics Lili, Fenyvesi Kata és Keszeg Viktória

3. helyezett: Turi Mónika, Kvaszta Mónika és Laczkó Brigitta

Érdekességképpen: Az elődöntőből Holics Lili, Fenyvesi Kata és Keszeg Viktória a negyedik helyen jutott tovább a döntőbe, Turi Mónika, Kvaszta Mónika és Laczkó Brigitta pedig megnyerte az elődöntőt. 

Gratulálunk a csapatoknak!

KATTINTS A DIÁKOLIMPIÁN KÉSZÜLT FOTÓKÉRT!

Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail