Káré Andrea: Ebben a szakmában találtam meg önmagam

Kicsi, de annál meghittebb Káré Andrea szalonja, mint egy parányi ékszerdoboz. Látszik, hogy a tulajdonosa nagy szeretettel alakította ki, rendezte be. Az összkép tökéletes, jó ide belépni, jó érzés itt lenni.

Hogyan, mért lettél kozmetikus?
Minden kislányt elbűvöl a kozmetika hangulata, én is így voltam ezzel. Ennek ellenére, az érettségi után nem éreztem úgy, hogy ezt a szakmát szeretném választani. A lehetőségek a külkereskedelmi pálya felé sodortak, amit nagyon megszerettem. Közben férjhez mentem, megszülettek a gyerekek, és amikor a kisebbik gyermekem is óvodába került, már nem volt hová visszamennem… Bár nagyon hamar találtam munkát, ami 2 kisgyermek mellett még ideális is volt, de úgy éreztem, nem nekem való, és valahogy minden a kozmetikus szakma felé terelt, és egyszercsak egy kozmetikusiskolában találtam magam. Már akkor is éreztem, hogy jó helyen vagyok, de amikor megnyitottam a saját üzletem és egyre több lett a vendégem, ez bizonyossá vált bennem. Ma pedig azt mondom, hogy a legjobb munka, amit életemben csináltam, csinálhatok. Sokat gondolkoztam, hogy mi lett volna, ha érettségi után leszek kozmetikus, de arra jutottam, hogy érettebb fejjel sokkal tudatosabban csinálok mindent az életben. Kozmetikusként így jobb vagyok most, mintha fiatalon kezdtem volna – annak ellenére is, hogy nem volt egyszerű két kisgyerek mellett tanulni, de megérte.

Ma is ezt a pályát választanád?
Igen, ebben a szakmában találtam meg önmagam. A kozmetikusi munkában szeretem az önállóságot, a kreativitást, azt, hogy azonnali sikerélményt ad. Jó segíteni és eredményt elérni, inspiráló a vendégek szeretete, öröme és ragaszkodása. Néha azon veszem észre magam, hogy bár már végeztem, de még mindig pakolászok, rendezkedek, az idő megy, és hirtelen eszembe jut, hogy most már indulnom kellene, mert otthon várnak, és ott is vannak feladataim. Mindennap jó megérkezni és belépni az üzletbe, számomra olyan szép, olyan meghitt.

Milyen kozmetikai szerek találhatóak a fürdőszobádban?
A napi arcápoláshoz arclemosó, tonik, szérum, liposzóma, szemránckrém. Ezenkívül arc- és testpeeling, testápoló és ami a hajápoláshoz
szükséges. Természetesen minden azokból a márkákból, amelyekkel dolgozom.

Milyen szolgáltatásaid vannak?
A klasszikus kozmetikát követem: tisztító, hidratáló, tápláló, regeneráló, anti-aging kezelések, szőrtelenítés, szempilla- és szemöldökfestés, smink. Amikor még új volt a szempillaépítés, csináltam, de nem lettünk barátok és abbahagytam. Nem akarok specializálódni, szükségem van a sokszínűségre. Bízom a termékekben, amelyeket használok, az alapgépeken kívül van rádiófrekvenciám, elektroporációm és már egy ideje gondolkodom egy új gép beszerzésén, de nagy a kínálat és nehéz dönteni. Szeretem kombinálni a jó hatóanyagot egy eredményes hatású géppel.

Mely kezelések a kedvenceid kozmetikusként?
Minden olyan kezelés, amellyel meg tudom oldani a hozzám forduló vendég problémáját. Azért dolgozom több márkával, mert szeretem a változatosságot, és így minden vendég igényét ki tudom elégíteni.

Milyen hatóanyagok, hatóanyag-kombinációk azok, amelyeket szívesen alkalmazol?
Nagyon szeretem a modern kozmetika vívmányait: a korszerű technológiával készült anyagokat, szállítórendszereket, a peptideket, a hyaluronsavat, a növényi őssejteket, a gélállagú termékeket. A nagy szerelmem az aromaterápia. Még kimondani is egy varázslat számomra. Az illóolajok csodálatosak, a kozmetikám neve – Fehér cédrus – is egy illóolajról kapta a nevét. Nem tudnám
elképzelni az életem nélkülük. Amikor munkakezdéskor bemegyek az üzletbe, a szellőztetés után meggyújtom a mécsest az aromalámpában, és választok egy aznapi olajkeveréket. Mire megérkezik az első vendég, az egész helyiséget csodálatos illat lengi be.

A családi élet és a munka összeegyeztetése hogyan sikerült, sikerül?
A gyerekeim már általános iskolába jártak, amikor elkezdtem dolgozni. A saját házunkban, egy külön bejáratú helyiségben van az üzletem, és a férjem szülei is a házban laknak, úgyhogy nem volt nehéz megoldani a gyerekfelügyeletet. A gyerekek ma már felnőttek, a lányom jövőre a Műszaki Egyetem Gazdaságtudományi Karán végez, a fiam érettségizik. Többnyire a saját útjukat járják. Természetesen, amikor szükségük van a segítségemre, ott vagyok nekik.

Mire vagy büszke különösebben?
Nem volt annyira zökkenőmentes a kozmetikusi pályám indulása. Sokan nem bíztak abban, hogy sikeres lesz a vállalkozásom, de én hittem magamban, éreztem, hogy jó helyen vagyok. A mai napig folyamatosan tanulok, hogy mindig jobb és jobb legyek. Mester vagyok, gyakorlati oktató, megtanultam profi módon sminkelni is.

Közeli, távoli céljaid?
A szakmában folyamatosan fejlődni, új dolgokat tanulni, magas színvonalon szolgálni a vendégeket. A magánéletben látni, hogy a gyerekeim is megtalálják a helyüket az életben és legalább olyan elégedettek legyenek, mint én. És még sokáig
magam mellett tartani azokat az embereket, akik sok-sok éve az életem részei.

Stresszes nap után hazaérve, mi az első dolog, amit teszel?
Forgalomtól függően 20-30 percet autózom, amíg hazaérek, eközben átgondolom a problémákat, nem viszem haza őket. Ritkán van, hogy nincs otthon senki, beszélgetünk és el is felejtettem, hogy stresszben volt részem.

Hogyan jellemeznéd önmagad?
Egyenes, őszinte, együttérző, alapos, előrelátó, persze néha hirtelen és türelmetlen. A csillagjegyemből (kos) adódóan nagyon tudok lelkesedni, a tűz jellemez, olyan vagyok, mint egy lobogó fáklya.

Ha bármit kívánhatnál, mi lenne az?
Hogy még sokáig csinálhassam a szakmám, hogy szeressék egymást és figyeljenek oda a másikra az emberek. Annyira rövid és törékeny az emberi lét, sokkal több tartalommal kellene megtölteni. Sokszor elveszünk a mindennapi mókuskerékben.

Szakmai filozófiád, mit jelent a hivatásod?
Elhivatottan, tisztességesen, szeretettel, szakmai alázattal bánni a vendégekkel.Tényleg hivatásnak érzem, hogy a legjobb tudásomat adjam a munkában, odafigyelve a hozzám fordulókra. A mai napig meghatódom, ha új vendég érkezik, mert a vendég részéről óriási bizalom ismeretlenül egy honlap alapján felkeresni egy kozmetikust.

Mi az a három dolog, ami a legfontosabb az életedben?
Az egészség, a szeretet és az emberi kapcsolatok.

Te már előfizettél?

A Beauty Forum Magyarország piacvezető szépségszakmai magazinja. Naprakész leszel a kozmetikai újdonságokban, megismerheted a hatóanyagtrendeket és kutatási eredményeket. Megtalálod a smink, pilla, arc- és testápolási módszereket is. Évi 10 alkalommal jelenik meg.

Rendeld meg most! Katt ide!


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail