Fotó: Freepik.com

Móró Gabriella: senki ne izguljon, lesz megoldás!

Móró Gabriella, a BKIK Kozmetikus Szakmai Osztályának Elnöke folyamatosan egyeztet az illetékesekkel annak érdekében, hogy a tegnap bejelentett gazdasági könnyítő csomagba bekerüljenek a szépségipari dolgozók is. Vagyis, hogy az adó és járulékfizetési kötelezettségek alól átmenetileg mentesüljenek a kozmetikusok, körmösök és fodrászok is, akik a koronavírus miatt kialakult helyzetben nem dolgoznak. Azt ígérik lesz megoldás.

Móró Gabriella az egyik nyilvános Facebook csoportban osztotta meg az aktuális információkat:

“Folyamatosan online kapcsolatban vagyok a BKIK, MKIK és az ITM képviselőivel. Már két napja továbbítottuk, hogy ebben az ágazatban is nagy a baj. Sőt, javaslatokat is küldtünk, amit továbbítottak már.

Olvasd el a kormány gazdaságkönnyítő intézkedéseit is! KATTINTS! 

Hajas Laci is lobbizik a szakmáinkért, ez is megosztásra került.
Így arra kérek mindenkit, hogy ne izguljon, lesz megoldás, csak türelem.
Ma már bemondták a híradóba, hogy az ellenzék is kérte a kormányt, hogy a kis- középvállalkozók bérleti díjait, adó-és járulék fizetési kötelezettségeit más szektorban is engedjék el, vagy mérsékeljék.
Erre is tettem javaslatokat.
Viszont legyen ez mindenkinek intő példa, hogy bármi közbejöhet, kell lennie tartaléknak. Egy 50 ezres KATA minimális adófizetés, ha egy sok éve működő vállalkozás 2-3 hónapig nem tudja áthidalni a problémát, az nagy baj.
Pénteken voltam a Kormányhivatalban erről tárgyalni, ahol azt mondták, mindent megtesznek, de a KATA, KIVA olyan könnyített adó, ami után nem jár semmilyen igénybe vehető kedvezmény. Ettől függetlenül megteszünk mindent, hogy kicsikarjuk, de kérek mindenkit, hogy ha újra dolgozni kezd, akkor tartalékoljon, mert ilyen bármikor lehet, és még nyugdíj sem lesz, akkor ugyan ezzel fog szembesülni mindenki.”

A nehéz helyzetben segítsük egymást! KATTINTS! 

Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail