fotolia.com

Effektkozmetika

Azonnali bőrfiatalítás?! Nem egyszerű a feladatunk, amikor a vendég ziláltan, fáradtan megérkezik a kozmetikába és azt várja, hogy rövid idő alatt több évet fiatalodjon és a bőre sugárzó legyen. Mit tehet ilyenkor egy felelős szakember?

A mai kor embere folyton rohan, feladatokat teljesít, kevés időt fordít önmagára mind a testére, mind a lelkére. Különösen igaz ez a nőkre, hiszen meg kell felelniük nőként, anyaként, dolgozóként, és mindezek teljesítésére önmaguktól, a saját jóllétüktől vonják el az időt. Persze ez egy idő után megbosszulja magát és egy napon arra ébrednek, hogy tenniük kell valamit. Ilyenkor sem az jut eszükbe, hogy leadjanak a feladataikból, hiszen sokszor nincs is rá lehetőség, hanem felhívnak bennünket, hogy „azonnal szükségem van valamire, amitől jobban nézek ki, tudsz valamit ajánlani?”. Ismerős mondat, ugye?

Az effect angol szó, látványt, hatást, eredményt jelent.  A szó nyelvünkbe is beépült, persze más helyesírással. Használjuk a zenében (gitáreffekt), a filmezésben (speciális effektusok), a különböző természettudományokban (Doppler-effektus) az irodalomban (Pygmalion-effektus), és a kozmetikában is: effektkozmetika, azaz vendégeink azonnali hatást, látványt szeretnének a kezelésük után.

Felelős szakemberként tisztában vagyunk anyagaink, gépeink hatásával, így a kezelési protokollokat kiegészítve, testre szabhatjuk a kezelést a vendég igényei, bőrállapota, bőrproblémája szerint, több metódust is ötvözve a látványos hatást elérése érdekében. Vegyük számításba mennyi ideje van a vendégnek, és mennyit szándékozik a kezelésre költeni!A kezelés alaplépései
Az első a hatóanyagokban gazdag termékcsalád, amelyben a hatóanyagok korszerű szállítórendszerekbe vannak csomagolva, hogy a bőr minél mélyebb rétegeibe jussanak el.

A második a különböző gépek használata, amellyel fokozni tudjuk ezt a hatást.

A harmadik pedig attól függően, hogy milyen gépet alkalmaztunk, vagy egy masszázs vagy valamilyen maszk. A lehetőségek tárháza széles, a gépparkunkon és az anyagiakon múlik, hogy mit csomagolunk az adott kezelésbe.

■ Ha van elég időnk, ne sajnáljuk a vendéget illatos lábfürdővel, évszaktól függően teával, limonádéval kényeztetni. Mire kihűl a víz, elfogy az ital, egy sokkal nyugodtabb vendég érkezik a kezelőágyba. Ha a vendég nyitott rá, simítsuk végig a gerincét finom, illóolajos olajjal, így elszáll a stressz az egész testéből, az arcából és a mi munkánk is eredményesebb lesz a kezelés végére, hiszen a feszült izmok elernyednek.

■ A letisztítás után használhatunk savas vagy enzimes peelinget, hidroabráziót, hidrodermabráziót.

Az előkészítő fázis után lehet vérbőséget okozó, nyirokkeringést fokozó anyagokat a bőrre tenni, vagy alkalmazhatunk rádiófrekvenciát, hiszen ennek is van a hosszú távú hatása mellett azonnali, feszesítő hatása, majd
■ jöhetnek a hatóanyagok és a gépi hatóanyagbevitel.

A Káré Andreával készült interjúnkat IDE KATTINTVA olvashatjátok!  

Maszkok és masszázsok

Szívesen használok fátyol-, modelláló alginát, peptidmaszkokat. Nagyon látványos a hatásuk, hidratálnak, feszesítenek. A fátyolmaszkok általában viszkózból készülnek, hatóanyaggal bőven átitatottak, 100 %-ban, ultrahangozhatóak, hiszen a nedves közegen jól átmegy az ultrahang. Led-fényterápiánál a fény 50 %-át átengedik. Ha minden lehetőség adott, gipszmaszkot is készíthetünk, mert a hatása ennek is nagyon látványos.

A kezelésben használt maszkoktól, gépektől függően masszázzsal kényeztethetjük a vendéget, hiszen ez a kezeléseink alappillére.  A masszázs során az arcizmok elernyednek, a bőr kisimul és a pihenés nagymértékben hozzájárul munkánk eredményességéhez, mintegy „megfejeli” a bevitt anyagok hatását.  Többféle masszázst alkalmazhatunk, azt válasszuk, ami a legjobb a vendégnek a kezelés során. A lifting típusú masszázsok nem feltétlenül kényeztető jellegűek, viszont nagyon látványosak, hiszen az arcizmokat erősen megdolgozzuk a masszázs során.

Alapmasszázsunk kiegészíthető

  • speciális szemkörnyék masszázzsal,
  • fülmasszázzsal, amely az egész testet stimulálja,
  • fejbőrmasszázzsal, ami nyugtató, lazító hatású,
  • ecsetmasszázzsal, ami szintén nyugtat, lazít és a finom szőröcskék simogatása kellemes érzés,
  • ayurvédikus, aromaterápiás, shiatsu, akupresszúrás masszázsokkal.

Használhatunk gyógynövényes labdacsokat, hideg-meleg féldrágaköveket, olajokat.  A gyógynövények illata, a meleg olajok érzete már önmagában is kényeztető, relaxáló érzés, ehhez hozzájön a kozmetikus értő keze. Ha végzünk testmasszázst, kényeztethetjük a vendégeinket a gyomruknak is tetsző finomságokkal, pl. csokoládé, méz, kávé.

Gépek és hatóanyagok
Összefoglalásként nézzük milyen anyagokat és gépeket használhatunk fel a kezeléshez:

Anyagok
Peptidek: Argireline (Acetyl-hexapeptide 8), Matrixpeptidek, Tripeptidek, Tetrapeptidek, Biomimetrikus peptidek, Oligopeptidek, Registril (peptid komplexum: Phaseolus lunatus és rutin).

■ Növekedési faktorok

Hialuronsav, kollagén

■ Keringésfokozó növények és illóolajok: centella asiatica, kapszaicin, koffein, boróka, cédrus, ciprus, citrom, fahéj, kakukkfű, rozmaring. A kapszaicinnal és a fahéjjal legyünk óvatosak, arckezeléseknél ne alkalmazzuk, mivel kellemetlen csípő, égő érzést okoznak a bőrön és a fahéj esetében akár égési sérülést is.

■ Ránctalanító hatású olajok és illóolajok: avokádó, borágó, búzacsíra, muskotályrózsa, balzsamos szuhar, damaszkuszi rózsa, geránium, niaouli, kakukkfű, mirtusz, rózsafa, tömjén, zsálya.

Vitaminok, antioxidánsok: A, C, E , Q10

Gépek: Rádiófrekvencia, újgenerációs iontoforézis, ultrahang, elektroporáció, oxigén-, hidrogénterápia, lézer, ledmaszk, passzív izomstimuláció.

Legyünk kreatívak, ne féljünk több metódust is bevetni az eredmény érdekében, de az ésszerűséget és a vendég igényeit mindig tartsuk szem előtt. Ne feledjük: a gépeink hatásosak, szép eredményeket érhetünk el velük, de kezünk, személyiségünk ereje adja vendégünk számára a leglátványosabb kezelést!

 

Még több bőrápolás!

Július-augusztusi összevont lapszámunkban egyebek mellett bőrfiatalító kezelésekről, bőrmegújító neuropeptidekről és natúrkozmetikumokról is olvashatsz. Fóksuzban a hidratálók!

Fizess elő te is, hogy elsőként értesülj a kozmetikai újdonságokról!

 


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail